Medimagazin logo

Sağlık çalışanları patlama nedeniyle iş bıraktı

Ankara’da barış mitinginde meydana gelen patlamada onlarca kişinin ölmesini protesto eden sağlık çalışanları eylem yaptı. Sağlık çalışanları, yas sebebiyle 2 gün çalışmayacaklarını belirtti.
Kaynak: NTV
 Sağlık çalışanları patlama nedeniyle iş bıraktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup sağlık çalışanı, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı.

Millet Caddesi’ni trafiğe kapatan grup, ‘Katili tanıyoruz’, ‘Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız’ yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup, patlamanın olduğu saat 10.04’te hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak eyleme başladı. Protestoya katılanlar, patlama nedeniyle 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi.

"BARIŞI HAYKIRMAK İÇİN ORADAYDIK"

Patlamada hayatını kaybeden insanların Ankara’ya, Türkiye’nin dört bir yanından barış, emek ve demokrasi diye haykırmak için geldiğini belirten TTB yöneticisi Raşit Tükel, “Yolsuzluğa, hırsızlığa, emek sömürüsüne karşı çıkmak için gelmişlerdi. Bir saniye içinde Sıhhiye Meydanı’nı kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. Üzgünüz. Öfkeliyiz, yastayız” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy da Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını ve derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.

"KAHROLDUK, ÜZGÜNÜZ, YASTAYIZ"

İbn-i Sina Hastanesinin bahçesinde bazı hastanelerden ve meslek örgütlerinden gelen temsilcilerin katıldığı programda, terör saldırıları kınandı.

Ülke genelinden binlerce kişinin Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplandığını, bunun için Ankara Valiliğinden izinlerin alındığını belirten Atasoy, "Mitingimiz barışçıldı, orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Kahrolduk. Üzgünüz, yastayız. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Programın ardından saat 12.00'de İbn-i Sina Hastanesi önünde toplanan gruplar, terör saldırısının gerçekleştiği tren garına giderek, kayıpların anısına karanfil bıraktı.

 


 

 

Ankara'daki terör saldırısı, Kırklareli ve Tekirdağ'da protesto edildi.

Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi üyeleri ise Kültür Anıt Park'ta grev çadırı kurdu.

Karaumur Caddesi'nde toplanan Eğitim-İş Kırklareli Şubesi üyeleri de saldırıya yürüyüşle tepki gösterdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu grup, "Terörü lanetliyoruz, yastayız, isyandayız" yazılı pankartla Şevket Dingiloğlu Parkı'na kadar yürüdü.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Taner Pehlivan, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Saldırının tüm halka yönelik olduğunu belirten Pehlivan, saldırıyı yapanlardan hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Tekirdağ

Tekirdağ Şubeler Platformu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Hüseyin Pehlivan Caddesi'nden yürüyerek geldikleri Tuğlalı Park'ta toplandı.

Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların "barış çağrısı" için Ankara'ya gittiğini ve buradaki saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırıyı kınayan Sarı, faillerin bir an önce bulunmasını istediklerini kaydetti.

Daha sonra gruptakiler, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

 


 

 

İzmir'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği öncülüğünde Basmane Meydanı'nda bir araya gelen grup, slogan atarak Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş sırasında DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı, üyelerinin yabancılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Gündoğdu Meydanı'na ulaşan grup adına basın açıklaması yapan Melih Yalçın, Ankara'daki terör saldırısının, "barış isteyen kitlelere yönelik alçak saldırının gerçekleştiği gün" olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Ankara'da cumartesi günü barış için bir araya gelindiğini, bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten Yalçın, "Geniş kitlelerin savaşa karşı bir arada görülmesini, gür sesinin duyulmasını engellemek isteyenler, miting başlamadan ortalığı kan gölüne çevirdi. Barış talebiyle beraber yola çıktığımız yüzün üzerinde canımızı Ankara'da bıraktık" diye konuştu.

Saldırının sorumlularının tek başına iktidar hedefiyle sandıktan mutlak hakimiyet sağlamaya çalışanlar olduğunu öne süren Yalçın, İçişleri Bakanı Selami Altınok'u eleştirdi.

Grup, saldırıda hayatını kaybedenler anısına denize karanfil bırakmalarının ardından dağıldı.

Yürüyüşe CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Kamil Okyay Sındır, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan ile çok sayıda ilçe belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.

- İşçiler, grev kararı kapsamında iş bıraktı

Öte yandan, grev kararı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarla ilçe belediyelerinde görevli işçiler, iş bırakarak anma törenlerine katıldı. Bazı ilçe belediyelerinin hizmet binalarına "Yastayız" yazılı pankartlar asıldı.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda da Birleşik Metal İş Sendikasının çağrısıyla iş bırakan işçiler, basın açıklamasına katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de basın açıklamaları yapıldı.

sağlık
çalışanları
patlama
nedeniyle
bıraktı
Yorum (17)
Dr.Cevdett
Bu meydan kanlı meydan şarkısıyla yapılan eyleme BARIŞ ve DEMOKRASİ mitingi demek ikiyüzlülüktür. Kaatili bizler de tanıyoruz, akan kanların üstünde 1 gün sonra oy isteyenlerdir kaatiller. Bizler işimizin başındayız, halkımızın yanında ve hizmetindeyiz, bu sıkıntılı zamanda iş bırakma eylemi yapmak zaten sıkıntı içinde olan halkımıza zulüm etmektir.Zulüm yapan abad değil berbad olur.
0
Cevapla
Murat Atilla
HDP çağırdı Miting için toplanıldı, Sonra olanlar oldu.(çok üzüldük) Sonra yine HDP çağırdı HAYATI DURDURUN dedi. HDP ve TTB istedi;Doktorlar da iş bıraktı.Peki Hastaların ne suçu var. Doktorlar HDP ve TTB istediği her zaman Hastalara sırtını dönecek mi? Bu mudur yani Hipokrat Yemini? HDP nin her istediği olacak mı? Doktorlar HDP Yemini mi etti yoksa Hipokrat Yemini etti. Kesinlikle bu olanlara karşıyım. Tıp Mesleği asla Siyasileştirilemez. TTB resmen Doktorları HDP ve PKKnın isteklerine hizmet ettiriyor.
0
Cevapla
bulut
bunlar da uçan kuştan nem kapıp grev yapıyorlar. gerekli zamanda gerekli yerde grev yapmıyorlar, böyle, uzaktan kumandalı bir şekilde, alakasız yerleri protesto ediyorlar. burada siz, devleti hükumeti değil, bombayı koyanı protesto etmelisiniz. bu olayda, halk, devlet ve hükümet mağdur durumundadır. mağdurlar protesto edilmezler; suçlular protesto edilirler. bu olaya zımnen destek veren görünür odakları protesto etmelisiniz. ki o zaman size, "evet, haklıdırlar!" diyebilelim. ve ardınızdan gelebilelim. aksi takdirde ne olursanız olun, bir hükmü harbiyeniz olmaz.
0
Cevapla
Mehmet Vatansever
Alenen TTB'i HDP ye PKK ya Hizmet ediyor. Görünen köy ortada.
0
Cevapla
bigmücahid2002
Ey komünist ve pkk'lı TTB, aşağıdaki yorumları okudunuz mu? Cevabınızı aldınız umarım. Biz vatansever doktorlar burada görevimizin başındayız. Hatta sizin kafada olan doktorlar var benim çalıştığım hastanede, onlar dahi görev yapıyorlar ; daha sözünüz kendi adamlarınıza bile geçmiyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir