Medimagazin logo

Şanlıurfa'da 3'ü doktor 12 kişi tutuklandı

Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşlarına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 kişiden 12’si tutuklandı.
Şanlıurfa'da 3'ü doktor 12 kişi tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşları ve çalışanlarına ‘haksız kazanç’ elde ederek devleti 18 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 36 kişiden aralarında 3 doktorunda bulunduğu 12 kişi Siverek Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Zanlıların sahte evrak düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak ve kişilere ait bilgileri bilişim ortamında izinsiz elde etmek iddiasıyla yargılandıkları belirtildi. Gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen zanlılardan 24’ü denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

şanlıurfa'da
3'ü
doktor
12
kişi
tutuklandı
Yorum (2)
Osman D
Meslek hayatım boyunca doğuda uzun yıllar çalıştığım için bir konuyu çok güzel gözlemleme imkanım oldu. Bölgede yaşayan, vatanını-milletini seven dürüst halkı tabii ki tenzih ederim. Ancak bölge insanının bir kısmında şöyle bir ruh hali var: "Biz burada, ülkenin doğusunda mahrumiyet içerisinde yaşıyoruz. Bu nedenle mağduruz. O halde bizim kendi çapımızda ufak tefek yolsuzluklar yapmaya hakkımız vardır. Devlet, bu konuda bizleri hoş görmelidir." Bunun dışında, bölgedeki geniş aile ve aşiret yapısından, siyasetin de ona göre şekillenmesinden dolayı ayrıca şöyle bir durum da ortaya çıkıyor: Çoğu kez hırsız ile devletin onu kovuşturmasını beklediği yetkilisi akraba veya hemşehri oluyor. Yetkilide, aynı aşiretten, aynı kandan olmak, bu nedenle hırsız da olsa insanını kollamak duygusu ağır basıyor. Bu nedenlerle, hırsızı kovuşturmuyor, çoğu zaman görmezden geliyor. Diğer yandan, devlet de bölgenin istikrarsız ve teröre-ayrılıkçılığa yatkın yapısını bildiğinden, "aman şunların yaptıkları ufak tefek yolsuzluğa göz yumayım, hatta gerekirse ceplerine üç kuruş da harçlık koyayım (korucular) da otursunlar yerlerinde, başıma terörist olmasınlar" gibi bir ruh haline giriyor. Bu durum, böyle sürüp gidiyor. Sonuçta olan ülkede dürüstçe vergisini ödeyen, görevini yapan vatandaşa oluyor. Habere konu olan bu sağlıkta yolsuzluk olayı da, bölgede yaygın olarak yapılan elektrik ve sınır kaçakçılığı da, hep aynı mantıktan türüyor. (Hatırlarsanız 3-5 yıl önce, sınır kaçakçılığı sırasında askerin terörist olduğunu düşünerek ateş açtığı için ölen 15-20 kişinin kaçakçı ve kanunsuz oldukları unutulup, bu ruh hali ile kendileri az daha kahraman ilan edileceklerdi.) Ancak tüm bunlar, bu işlere bulaşmamış, vergisini ödeyen vatandaşların hukuki vicdanlarını yaralıyor, dürüst insanların şevkini kırıyor. O nedenle doğudaki bu mantığın artık bir yerde sonlandırılması, bu bölgedeki art niyetli kişilere de kamu düzeninin bir noktadan sonra belletilmesi de artık zorunlu hale geldi. Kuşkusuz, bunda öncelikli görev de devlete ve hükümete düşüyor. Bu yönü ile kendilerini göreve davet ediyorum. Korkmasınlar, ilk planda biraz oy kaybı olsa da, uzun vadede onlar da kazançlı çıkarlar.
0
Cevapla
acil
doktorlar sahipsiz.sağlık bakanlığı ve hukuk doktorlar üzerinden oyun oynuyor.uyan doktor uyan.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir