Medimagazin logo

Şanlıurfa'da tıp merkezi ve hastanelere operasyon: 36 gözaltı

Şanlıurfa'da devletin 18 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla tıp merkezlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında doktorların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.
Kaynak: RADİKAL
Şanlıurfa'da tıp merkezi ve hastanelere operasyon: 36 gözaltı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, muayeneye gelen kişilerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek devleti zarara uğrattığı öne sürülen tıp merkezleri, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince yapılan incelemede ortaya çıkarıldı.

Müfettiş raporlarının ardından SGK'nın şikayeti üzerine harekete geçen polisler, Şanlıurfa ve ilçelerindeki tıp merkezleri ile bu merkezlerin denetimini yapanların bulunduğu 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda aralarında doktor, hemşire ve denetmenlerin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. SGK müfettişleri ve polisler incelemesinde; tıp merkezlerinin yapılmayan tedavi ve tahlilleri faturalandırdığı, faturaların kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini saptadığı bildirildi.

 


 

Şanlıurfa merkezli, 12 ilde özel tıp merkezi ve hastanelere yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 kişiden 19'u sağlık kontrolünden geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Ankara, Adıyaman, Antalya, Adana, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Kahramanmaraş'ta düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan 36 kişinin işlemleri devam ediyor.

Şüphelilerden 19'u Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Diğer şüpheliler ise öğleden sonra sağlık kontrolünden geçirilecek.

Dün, Şanlıurfa merkezli 12 ilde özel tıp merkezi ve hastanelerde usulsüzlük iddiasıyla düzenlenen operasyonda 36 kişi gözaltına alınmış, aralarında doktor, sağlık çalışanı, hastane sahibi ve SGK yetkilileri de bulunan şüphelilerin suç örgütü kurarak devleti zarara uğrattıkları öne sürülmüştü.

şanlıurfa
Yorum (2)
Atilla gündüz
Sonuçta birşey çıkmaz yapanın yanına kar kalır,hele ki Doğu da
0
Cevapla
OP DR ERCAN HORASANLI
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN; ÖZEL İLGİ ALANI TIP HUKUKU OLAN BİRİ OLARAK ŞUNU DEMELİYİM; 1-BİR ARKADAŞ BİŞEY OLMAZ DEMİŞ 2- BİŞEY OLMAYABİLİR. EVET DOĞRU 3- BURADA SORUN ŞU: BİŞEY OLMAMASI DEĞİL BİŞEY OLMASI HALİNDE NEYİN OLABİLECEĞİNİ KESTİRMEK ÇOK ZOR. 4-GÖREVİ İHMAL, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, KAMU KURUM VE KURUMLARI ADINA DOLANDIRICILIK,RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK, RÜŞVET, İRTİKAP, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VB... 5- BİR ÖNCEKİ MADDEDEKİ SUÇLARIN KARŞILIĞINA İNTERNETTEN BAKMANIZI, SONRA BUNLARI TOPLAMANIZI (HER BİR SUÇ İÇİN AYRI AYRI TOPLAMANIZI) TAVSİYE EDERİM... 6- GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH ONLAR İÇİN İYİ SONUÇLANIR.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir