Medimagazin logo

SGK Başkanı görevden alındı

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan görevden alındı
Kaynak: memurlar.net
SGK Başkanı görevden alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından göreve getirilen Yadigar Gökalp İlhan, Pazartesi günü itibariyle görevden alındı. İlhan, personeline gönderdiği veda mesajında ABD'ye Müşavir olarak atandığını belirtti.

SGK'dan yapılan açıklamada da Yadigar Gökalp İlhan'ın Washington'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavirliğine atandığı bildirildi.

sgk başkanı
yadigar gökalp i̇lhan
görevden alındı
Yorum (2)
Ali çantabey
Vay bee abd ye müşteşar haa..yani terfi etmiş...
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sayın Yadigar Gökalp ABD'ye neyin , hangi konunun Müşaviri olarak gidiyor ? Yazıda açıklanmamış. 6 Kasım 2014te sayın Yadaigar Gökalp şunları söylemişti."Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İlhan, yaptıkları bir araştırmada, "evde bulundurulan ortalama ilaç sayısının 6,6 kutu olduğunu" bildirmişti" Ülkemizde sağlık fetişizmi ,aynı fetişizm düzeyinde memnuniyet politikaları , sağlık ortamında ihmal edilen hastanın nitelikli muayne ve işlem süreleri , kayıtlı bilgi , bilgi aktarımı , sağlık ortamının empati , işbölümü , liyakat , mezuniyet sonrası ve son yıllarda mezuniyet öncesi eğitim sorunları ! , sağlık ortamın işleme endeksli performans , defansif malpraktis sorunları ve bu sorunları göz göre göre uygulamayan sokulması , uygulamada tutulabilmesi.Biat kültürü ve hegemonya hallerimiz. Evet biz o soruyu soralım.Acaba kutu sayıları arttı mı? Ülkemizde son yıllarda ilaç tüketimi %100 artmış.Artıyor. Niye süreki artıyor ? Bir yerde yanlış var mı ? Bakın acillere hastalar niye bu kadar hasta yığılıyor ? Acaba böyle bir ülke Dünyada var mı? Acaba sayın Yadaigar Gökalp sağlık konusunda , sağlıkta artan işlem , maliyet , kutu sayıları konusunda ABD gitmeden evvel bir açıklama yaparlar mı ? Kamuyu aydınlatmak için. Zira tüketim değeri açısından evde ilaç kutuları ,yada daha öncesi hastaneye müracaat oranları , yada sorunun bu noktalara "göz göre göre taşıyan" siyasal ve idarecilik anlayışlarımız , buna aval aval bakan üniversitelerimiz , kültürel ortamımız açısından ZİNCİRLEME biçimde hepimizi etkilenmektedir , önem taşımaktadır gerçekten değerli ve önemli. Acaba Harwart'da ders veren eski sağlık bakanı Recep Akdağ ülkemizde son on yılda artan işlem , ilaç kutuları , maliyet , ve son olarak artan şiddet konularında ilintili bir açıklama yaparlar mı? Bekliyoruz. Amerikalılar bizde artan obezite ve artıçısı hastalıklar yani hipertansiyon , diyabet , kroner arter hastalıkları görünce , artan ilaç kutularını görünce kullanmayı çok sevdiğimiz ileri tanı teknolojileri , ilaçların pazarı açısından seviniyorlardır. Ben ABD ile sağlık hizmeti veren üst düzey siyasilerimiz ve idaricilerimizin bu ABD ile girdikleri diyalogları aktarmaları , sık sık kamuoyunu aydınlatmalarını diliyorum. Zira ülkemizde maliyet , iş yükü , sağlıkta şiddet artıyor.Kutu sayıları da artıyor.Onlarda sağlık politikaları nasıl olur , nasıl olmaz görsünler . Biz de görelim ! Harvıttan haberler bekliyoruz.Bazen rüyalarımızda Clevlant görüyoruz.Oradan da sevindirici haberler bekliyoruz. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 06 Ekim 2015
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir