Medimagazin logo

Sosyal medya beynimizi ısındırıyor!

Birçok şeyi aynı anda yapma zorunluluğu beynimizde “aşırı ısınmaya” neden olabilir
Kaynak: HABERTÜRK
Sosyal medya beynimizi ısındırıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medya, e-posta, anlık mesajlaşma ve binlerce aplikasyon yüklü cep telefonları ve mobil cihazlar günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak bunca bilgi ve birçok şeyi aynı anda yapma zorunluluğu beynimizde “aşırı ısınmaya” neden olabilir. Amerikalı Nörolojist Daniel J. Levitin, teknolojiye bağlılığımızın bizi daha verimsiz kıldığını ileri sürdü. Teknolojinin beyni neden çökerttiğini de şöyle aktarıyor:

“Beynimiz hiç olmadığı kadar meşgul ediliyor. Gerçekler, yarı gerçekler, dedikodular bize bilgi olarak geliyor. Beynimiz, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamaya çalışırken yorgunluktan tükeniyor. 10 yıl önce 10 kişinin yaptığı işi, kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Akıllı cep telefonlarımızın bizi daha akıllı ve güçlü kıldığını düşünüyoruz. Bu şeytani bir yanılgı. Beynimiz sandığımız kadar çok amaçlı kullanıma açık değil” dedi.

Levitin pek çok işi aynı anda yapmaya çalışmanın beyinde stres hormonu kortizol ile adrenalin salgısını artırdığını hatırlatarak “Bu durum beynin aşırı uyarılmasına ve dağınık düşüncelere yol açıyor” dedi.

sosyal
medya
beynimizi
ısındırıyor!
Yorum (1)
Mücahit Altuntaş
Enteresan .... Bu teknolojik cihazların etkin kullanımı ve bize sunulan her şeyin gerçeklik haline gelme "yanılgısı" , amiyane önümüze ne konursa onu yemek ve dolaysıyla sublime yada maniple edilmek ,(diğer algı ve sorunları ihmal edebilme ) piyasalaşan ortamda , piyasalaşmamış algı geliştirmeye mahkum olmak anlamında önemli görünüyor. yani ? Yorgunluğu bir yana algı çöplüğü , sublime mesajlar , önümüze konan gerçekliğin konmayan yönü ile ilişkisi ve bağıntısı anlamında önemli görünüyor. Bu durumun algı monotonluğu yaşayan ileri yaş gurubu dışında , algı konusunda şerbetli olmayan gençlerin ne kadar farklı ve yoğun biçimde etkiliyebileceği anlamında önemsemek gerekiyor. "“Beynimiz hiç olmadığı kadar meşgul ediliyor. Gerçekler, yarı gerçekler, dedikodular bize bilgi olarak geliyor. Beynimiz, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamaya çalışırken yorgunluktan tükeniyor. 10 yıl önce 10 kişinin yaptığı işi, kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Akıllı cep telefonlarımızın bizi daha akıllı ve güçlü kıldığını düşünüyoruz. Bu şeytani bir yanılgı. Beynimiz sandığımız kadar çok amaçlı kullanıma açık değil” dedi. Konunun yani sanal ortamda oluşturulan herşeyin iki sorunu , yanı kantite ve kalite sorunları var. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir