Medimagazin logo

Tıp fakültesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Günü'nde meme kanserine dikkat çekti

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) grubu öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirdi.
	Tıp fakültesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Günü'nde meme kanserine dikkat çekti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TurkMSIC, 'Meme Kanserini Fark Et' projesi kapsamında meme kanseri konusunda farkındalık oluşturma gayesi ile stant açan öğrenciler, bu projenin Türkiye genelinde 10 tıp fakültesinde uygulandığını kaydetti. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi girişine kurulan stant ile ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi Dönem 3 öğrencisi ve 'Meme Kanserini Fark Et' Projesi Ulusal Koordinatörü Ruken Demirkol, meme kanserinin dünyada kadınlarda en sık görülen kanser olmasının yanı sıra en çok ölüme sebebiyet veren ikinci kanser türü olduğunu söyledi.

        Demirkol, "Meme Kanserini Fark Et projemizin gayesi insanlara meme kanseri teşhis ve tedavi yöntemleriyle ilgili farkındalık kazandırmaya çalışmaktır. Bu bağlamda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri (TurkMSIC) olarak, Gevher Nesibe Hastanesi’nde açılan stantta meme kanserinde erken teşhisin en önemli unsuru olan ‘kendi kendine meme muayenesini’ kadınlara anlatmaya çalıştık. Çünkü meme kanseri dünyada kadınlarda en sık görülen kanser olmasının yanı sıra, en çok ölüme sebebiyet veren ikinci kanser türüdür. Fakat erken teşhis edildiği zaman tedavi şansı yüzde 95, hatta yüzde 100’lere ulaşabilmektedir. Erken teşhis için de en önemli yöntem her ay kendi kendine meme muayenesi yapmaktır. Ayrıca 40 yaşın üzerine bulunan kadınlar risk grubuna göre yılda 1, ya da 2 yılda 1, 50 yaşın üzerindeki kadınlar ise yılda 1 kere mamografi çektirmelidir." dedi.

        "TurkMSIC Meme Kanserini Fark Et" projesinin Türkiye genelinde 10 tıp fakültesinde uygulanan bir proje olduğuna da dikkat çeken Ruken Demirkol, “Proje ile çeşitli yerlerde stant açarak, halk eğitim merkezlerine ve liselere gidilerek bayanlara kendi kendine meme muayenesini ve erken teşhis yöntemlerini öğretmeyi amaçlamaktayız." diye konuştu.

        Gün boyunda açık kalan standa ayrıca kadınlara meme kanseriyle ilgili bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

tıp
fakültesi
öğrencileri
dünya
kadınlar
günü'nde
meme
kanserine
dikkat
çekti
Yorum (1)
buğra karahan
bir tıp fakültesi öğrencisinin nasıl olması gerektiğinin en güzel örneği, teşekkürler :)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir