Medimagazin logo

Tıpçı öğretim üyesi üniversiteyi twitter'dan bombaladı!

Akdeniz Üniversitesi'nde usulsüzlük ve adam kayırma iddialarına bir yenisi daha eklendi. Olayı Prof. Demir'in Twitter mesajları gündeme getirdi
Kaynak: SABAH
Tıpçı öğretim üyesi üniversiteyi twitter'dan bombaladı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya'da usulsüzlük haberleriyle sık sık gündeme gelen ve sosyal medyada tartışılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ), yine usulsüzlük ve adam kayırma iddiaları ile gündeme geldi. Geçen dönemki rektör adaylarından olan ve sürekli Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe yönetimini sosyal medya üzerinden eleştiren AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demir, Twitter'da paylaştığı mesajlar ile üniversite yönetimi hakkında yeni iddialarda bulundu.

SARSICI AÇIKLAMALAR
Prof. Demir'in Twitter'daki hesabından, 'Üniversitede bir başka skandal' başlığı ile paylaştığı mesajında, üniversitenin 'Meyve Ağaçlandırma Budama Kursu' açtığını ve yeni kadro vermek için ilana çıkıldığında bu kursun belgesinin aranacağını belirterek, kursun yeri ve zamanının belirtilmediğini, nerede ilana çıktığının şüpheli olduğu iddialarını ortaya attı. Kursun son derece gizli tutulduğunu da ileri süren Prof. Demir, kursiyer listesinde adı geçenlerin ise kimlerin yakını olduğunu ve hangi kadrolara ne kadar maaşla yerlerinin değişmeden geçirildiğini sorarak usulsüzlük iması verdi.

CİDDİ SORULAR VAR
Demir'in sosyal medyaya bomba gibi düşen, "Bu kişilerin dolgun maaşlı yeni kadrolarına geçişte yapılan formalite mülakat sınavının komisyon üyeleri kimlerdi, bu üyeleri kim belirledi?, Bu listede yer alan kişiler kimlerin yakını, hangi formalite sınav ile hangi kadrolara, ne kadar maaşla yerleri değişmeden geçirildi?" şeklindeki soruları gündemi sarstı. Prof. Demir, attığı, "Bir liste yayınladık, DM'den mesaj yağmuruna tutulduk, listedekilerin kimlerin yeğeni, kimlerin oğlu, kimlerin sekreteri, vs vs vs" şeklindeki bir başka mesajla da gelecek cevapların önünü açtı.

KİM KİMİN YAKINI?
Prof. Demir'in sosyal medyada paylaştığı mesajlara cevap veren bir takipçisinin yazdıkları olaya başka bir boyut kazandırdı. Hasan Basri adındaki takipçi, Prof. Demir'in yayınladığı listedeki isimlerin kimin yakını olduğunu tek tek açıkladı. Basri, "Abdülmutalip Özsoy, rektörün kız kardeşinin oğlu. Arzu Tıraş, rektörün eşinin yeğeni. Gül Özsoy, rektörün yeğeni. Sevil Yalcın, rektörün özel kalemi. Muhammet Gazi Vural, rektörün yakın koruması Mustafa Vural'ın oğlu Abdullah Vural" ifadelerini kullandı. Prof Demir, "Ateşe yakın olan ısınır. Bal tutan parmağını yalar, karısını uzman kadrosuna geçirmeye çalışan rektör yardımcısı kimdir acaba?" mesajı ile de yönetim kadrosunun usulsüz yaptıklarını ima etti.

TEKNOKENT'E VURDU
Prof. Dr. İbrahim Demir'in usulsüzlük iddialarından Teknokent de nasibini aldı. Demir isimlerini kodlayarak verdiği Teknokent A.Ş. müdürü ve bazı öğretim görevlilerinin katmerli maaşlar aldığı ileri sürerek, "Teknokent AŞ Müdürü 6500 TL üzeri maaş ve başkaları da... C.İ'nin yerine getirilen K.Y. katmerli maaş alıyormuş. AT: 2100. AK: 1500. BK: 2500. BO: 1750. CY: 1570. HG: 1500. OPC: 1570. AO: 1300. BA: 500. FO: 2500. HA: 1859. OK: 6552" ifadelerini kullandı.

AÜ'DEN CEVAP YOK
Tıp Fakültkesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demir'in bu iddialarına rektörlükten ve yönetimden bir yalanlama gelmemesi dikkat çekti. Ayrıca son iddiada yer alan uzman kadro işiyle ilgili olarak da Rektör Yardımcısı, Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. İbrahim Akıncı ve Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya'dan da bir yalanlama gelmemesi manidar bulundu.

tıpçı
öğretim
üyesi
üniversiteyi
twitter'dan
bombaladı!
Yorum (6)
Bülent Erdener
Bu ülkede EĞİTİTM YOK.Evet yanlış okumuyorusnuz bu ülkede eğitim yok.Olan sadece öğreim.Eğititm kişiyi nitelikli ahlaklı yapar.Prof olmak eğer ahlaki davranışlar içinde değilse hiç anlamı yok.Günüzmüzde olduğu gibi sırf kendi cebin için çalışırsın,vergini düzenli vermezsin,iyi öğrenci eytirştirmezsin.Esnaf veya bürokratlar çokmu iyi asla.Adma kayırmaca rüşvet ültümas almış başını gidiyor. ASLINDA KİMSENİN DOKTORLARA LAF EDECKE KONUMU YOK.yİNE EN İY GÖREVİNİ YAPAN İSTEYEREK VEYA İSTEMEYEREK DOKTORLARDIR.ldığı maaşla yaptığı ,iş arasındaki kıyasda dr lar çok ucuza çalışıyorlar.Hiç bir vasfı olmayan sadec eparaya para kazandıran esnaf ülked3e en fazla kazanıyor ama vergi ödemeye gelincede dağ gib vergi kaçırıyor.Evet evet % de 100 ü vergi kaçırıyor.Herşeyi isbatlayabilirm.Kanunen herşey yolunda bütün evrakları eksiksiz ama kişinin yaşadığı hayatla ödeyeceği vergi beyanını kıyasladığında acaip bir anormallik var.Kantarın öbür ucu daha berbat.Ahlaksızlığın almış başını yürümüş olduğu noktada ancak makinaya güvenmeli.O pek yanlış yapmaz.İnsan faktörü eğitimsiz olduğunda canavara dönüşebiliyor.gücüeline geçiren hortumu çeşmeye bağlıyor malesef hoca veya değil fark etmez.Geldiğimiz nokta bu.Bu şartlarda hoca muayenehane açmış açmaış öbürü vergi vermiş vermemiş ne düzelecekte.İşin ilginci HERSE MUZDARİP AMA KİMSE DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMIYOR.SİNSİCE SIRANIN KENDİSİNE GELMESİNİ BEKLİYOR ,SOYGUN DÜZENİNDE
0
Cevapla
hasan üzmez
Akdeniz üniversitesinde sürekli usulsüzlükler ve yolsuzluk haberleri gündemde, hatta savcının rektör hakkında haızrladığı usulsüzlük mütalası dosyasının YÖK'te bekletildiğini biliyoruz..
0
Cevapla
Frankie Bellevan
verilen mesajları herkes doğru okumalıdır. bombalama işlemini gerçekleştiren hocamıza saygılar. hocamızın vicdanındaki isyanı paylaşan eminim az değildir. artık herkesin konuşma zamanı gelmiştir. susmak da çözüm olmuyor.. ortada beceriksizler,umursamazlar sürüsü var.
0
Cevapla
selami fatihoglu
Maalesef Akdeniz Üniversitesi hep bu tür haberlerle gündeme geliyor. Şehrimiz adına üzülüyorum. Çok yazık. Yetkili merciler bir an gerekli incelemeleri yapmalı ve bu gidişe dur demelidirler.
0
Cevapla
ırgat
konyaaltı sahilinde simit satan adamla aynı parayı verirsen akademisyene...delirir tabi ki insan! (yazı çok uzundu okumadım ama bunca okumuş insanı çocuk gibi çekişirken görünce umutsuzlanıp üzülüyorum...her eğitimli insan bir nimettir aslında bizler için...şoparlara reklam oluyoruz...)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir