Medimagazin logo

TRT 'şiddete davetiye' çıkardı, hekimler tepki yağdırdı!

Sağlıkta şiddet konusu son zamanlarda tıp camiasının en çok konuştuğu konuların başında geliyor. 3 yıl önce bu günlerde (17 Nisan) Dr.Ersin Arslan'ın katledilmesinden sonra, sağlıkta şiddetle ilgili yapılan araştırmalarda, şiddetin 3 kat arttığı belirtiliyor.
TRT 'şiddete davetiye' çıkardı, hekimler tepki yağdırdı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıkta şiddetin artmasının bir nedeni olarak da medyanın sorumsuzluğu herkesin ortak fikri. İşte dün gece bu sorumsuzluğun açıkça gözler önüne serildiği sahne TRT'de yaşandı.

TRT'de Ersin Düzen tarafından sunulan Stadyum proğramında girilen alt yazı ve onrasında gösterilen VTR, adeta 'hekime şiddete davetiye' niteliği taşıyordu.

BÖYLE DOKTOR GÖRÜLMEDİ! YARALANAN VATANDAŞI BIRAKTI TELEVİZYONDAN MAÇ İZLEDİ” altyazısıyla önce seyircilerin hekimlere yönelik şiddet duygusu arttırılırken, sonradan girilen VTR ise sorumsuzluğun bu kadarına da pes dedirtti. Önce tüm izleyiciyi Türkiye'de yaşanmış gibi algı yaratılan olayın Arjantin'de olduğu anlaşıldı.

 

 



Twitterda tepki yağdı
Başta hekimler olmak üzere bir çok twitter kullanıcısı, bu sorumsuzluğa tepki gösterdi. Yapılan sorumsuzluğun özellikle devletin kanalında olması hekimleri bir kat daha kızdırdı. İşte tepkiler:

 

 

 


 

trt
medya
sağlıkta şiddet
ersin düzen
Yorum (13)
Dr erhan
Olay artık geri dönülmez bir hal almıştır. Bunu gören hekimler de zaten tedbirlerini almıştır. Bu aşamadan sonra şiddet görecek ve hatta yaralanıp belki de ölecek sağlık personeli fedakârca çalışıp şiddet yokmuş gibi mesleğini mükemmelen yerine getirenler olacaktır. Yani kurunun yanında yaş değil sadece yaş olanlar yanacaktır. Yazıklar olsun
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Dün akşam hekimlere karşı büyük bir provokasyona imza atan Ersin Düzen kesinlikle bu programın sunuculuğundan alınmalı. Sağlıkçılara karşı şiddetin zirve yaptığı bu zamanda böyle bir aymazlık kesinlikle affedilmemeli ve TRT genel müdürü bu işgüzar sunucunun sırf reyting uğruna yaptığı bu kışkırtıcı yayının hesabını sormalı. Bakanlığımızda bu işin peşini bırakmamalı. Bu arada TTB ne yapıyor acaba?
0
Cevapla
Elif
Sayın sağlık bakanımızdan istirham ediyoruz, sağlık haberciliğinde etikleşmeden sağkılta Şiddeti engelleyemeyiz, yurt dışında hiç bir kanalda sağlıkta menfi olaylar Yüzünden yalan yanlış haberler yapılmıyor, hiç bir hekim de bizim hastadan korktuğumuz gibi korkmuyor, sağlık haberciliğinden rating elde etme piyasasına son verilmesini istiyoruz , devletimiz bunu yapabilecek güçte buna inanıyoruz
0
Cevapla
acil
saldırı teşvik eden sağlık bakanlığıdır.çünkü bazı kesimler doktora saldırıdan nemalanmaktadır.trt de böyledir.
0
Cevapla
turan
Hangi devletten bahsediyoruz dolar almış başını gidiyor, işsizlik patlamış, mütahit(?) yönetim kurulu basıyor, toplumun her kesiminde şiddet patlamış gidiyor,kadın cinayetleri standart oldu, elektrik kesintileri(?), yarım gün eğitimle doktor mezun ediliyor, nükleer santral reklamları izliyoruz... Küresel sermayenin kölesi olduk...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir