Medimagazin logo

TTB üyelerine polis müdahalesi

-Kızılay'dan Meclise yürüyerek eylem yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı
TTB üyelerine polis müdahalesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA  - Kızılay'dan Meclise yürüyerek eylem yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesi bir grup, Kızılay Kumrular Caddesi'nden Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM'ye yürümek istedi.

Milli Müdafaa Caddesi kavşağında, eylemin yasal olmadığını belirten güvenlik güçleri, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıya rağmen yürüyüşte ısrar eden gruba müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.
 

ttb
üyelerine
polis
müdahalesi
Yorum (1)
Frankie Bellevan
eyleme katılan ttb üyelerine emniyet güçleri tarafından yapılan baskıyı ve uygulanan fiziksel şiddeti protesto ediyorum. bir avuç gözüpek sağlık çalışanı kadın ve erkeğe karşı gereksizce ve kasıtlı bir biçimde biber gazı kullanılması utanç vericidir.. ne yazık ki sürekli "yanlış yerlere odaklanıldığı için" bu tip doğru eylemler için çok geç kalındı.. geniş çaplı katılımlar için meslektaşları ikna etmek de artık hiç kolay değil.. yeniden güven tesis etmek de kolay olmayacak.. karşılıklı güvene dayalı ilişkiler kolay kurulamıyor ama çok çabuk yıkılabiliyor.. ttb meslektaşlarını umursamamanın,onları ideolojik yaklaşımlarına kurban etmenin bedelini yalnızlıkla,etkisizlikle ve şiddete maruz kalmakla ödüyor.. doğrusunu söylemek gerekirse "bu saatten sonra" onlardan eylem yapmalarını yalnız başlarına sıkıntı çekmelerini de ben şahsen istemiyorum.. çünkü bu hükümet varolduğu müddetçe sergiledikleri çabalar sonuç getirmeyecek.. o nedenle oturdukları yerde otursunlar hiçbir şeye karışmasınlar.. kobani mevzularına da..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir