Medimagazin logo

Türk cerrah, yaşayan en başarılı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterildi

Organ nakli ve çocuk cerrahisindeki başarılarıyla dünya çapında ün yapan Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, yaşayan en başarılı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterildi.
Kaynak: BUGÜN
Türk cerrah, yaşayan en başarılı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Amerika’da yayınlanan web dünyasının en prestijli kuruluşlarından ‘Top Master’s in Healthcare Administration’ tarafından yapılan değerlendirmede “Dünyanın Yaşayan En Yaratıcı 20 Çocuk Cerrahından Biri” seçildi.

Tıp alanında en iyi isimleri belirleyerek doktorların kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olan ve eğitim programları ile sağlık kuruluşlarına ücretsiz bilgi sağlayan bu kuruluşun web sitesinde yayımladığı çalışmada, dünyada çocukların hayatlarını kurtaran ve kendi tıp alanlarını kökten değiştiren yeniliklere imza atmış 20 tıp doktorunun kariyer başarıları anlatıldı.

Listede adı geçen tüm cerrahlar çocuk cerrahisi alanında organ nakli, fetal ve çocuk cerrahisi, kalp ameliyatları, göz, kafa ve yüz cerrahisi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanlarına büyük katkıları bulunan bu doktorlar, yeni yöntemlerin geliştirilmesine öncülük eden sıra dışı cerrahlar olarak tanıtıldı.

ABD’den gelen değerlendirmeyle ilgili görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Kalayoğlu, “Dünyanın yaşayan en yaratıcı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterilmem büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi. Kalayoğlu, “Dünyada çocukların cerrahi olarak tedavi edilmesinde çok önemli buluşları olan isimlerle aynı listede olduğumu görmek benim için büyük bir onur. Bu mutluluğu hem Amerika’da çalıştığım dönemde başında bulunduğum ekibe hem de şu anda aynı yolda birlikte yürüdüğüm arkadaşlarıma borçluyum.“ şeklinde konuştu.

türk
cerrah
yaşayan
en
başarılı
20
çocuk
cerrahından
biri
olarak
gösterildi
Yorum (6)
aydin sinal
sayin Münci kalayoglu gercek bir profosör,gercek bir üniversite hocasi,gercek bir Ankara cocugudur,gercek bir Ankara üni.Tip fakültesi mezunudur.6 ay HÜTF de beraber calistim ameliyatinda narkoz verdim,benim zamanimda prof.Akkün beyin docenti idi.Üstün yeteneklere,ve bilgiye sahip bir cerrah.hacettepede ameliyathanede,klinikte, patolojide gece yarilarina kadar calisirdi.Bütün bu calismalarin karsiligi fakülteden ayaginin kaydirilmasi oldu cekti Amerikaya gitti Ankaranin en seckin ailerinden birinin kizi olan hanimiyla iki oglan yetistirdi(biri göz doktoru) ve mesleki alanda ismi dünya capinda duyuldu.Hacettepede calisirken Anestesideki basasistanimiz Dolunay agbinin sinif arkadasi olmasi nedeniyle tanismistim.1974 de bebeklerdeki ductus hepatikus,lymf yollari ameliyatini yapan yegane cerrahti.Uzun ve sihatli ömürler dilerim
0
Cevapla
Frankie Bellevan
aydın abi:bizler de sana ve sevdiklerine sıhhat ve uzun ömürler dileriz. sevgiler,saygılar.
1
Cevapla
Dilek Incesu
Sn Münci Kalayoğlu hocamı tanımak şerefine 23yıl önce ABD de de madison wisconsın eyaletinde kavuşmuştuk.Orada bilgi vede becerilerini bütün dünya vatandaşları için kullanmakta idi. Bulunduğu üniversite hastanesinin yıldızı idi.Doğrusu hocama verilen bütün ödüller az . O hem kişilik , hem cerrahi kabiliyet , hem vatanseverlik te Türkiye'nin dünyadaki gururudur.Türkiyede organ naklinde çalışan pek çok cerraha eğitim verdi vermeye de devam etmekte. Türkiye'de organ bağışının artması için müthiş bir performans göstermiştir.Kendisine saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.Allah ona tükenmez ömür versin . Dr Dilek Incesu
1
Cevapla
Dr
Her zaman sevgi ve saygı duyduğum örnek doktor, hoca, eğitimci, baba...Allah uzun ömür versin umarım daha nice başarılı insanlar yetiştirirsiniz....
2
Cevapla
S.Büyükkale
Syn hocamızın başarılarının arkasındaki sonsuz emeği, inancı, çalışmasının önünde saygıyla eğiliyoruz.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir