Medimagazin logo

Türkiye'nin gençleri 'biyoteknolojik ilaçlar' için yarışıyor

Türkiye'nin tek uluslararası biyotıp ve genom merkezi iBG-izmir ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark işbirliği ile gerçekleştirilecek 'Yaşam Bilimleri ve Sağlık' temalı proje yarışmasında ön elemeyi geçenler 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde ödüllendirilecek.
Kaynak: RADİKAL
Türkiye'nin gençleri 'biyoteknolojik ilaçlar' için yarışıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye ’nin ithalatında önemli yer tutan ve kanser, diyabet, romatizma, kan hastalıkları gibi çok sayıda rahatsızlığın tedavisinde kullanımı hızla artan biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde biyomedikal bir araştırma merkezi kurulması hedefiyle yola çıkan iBG- İzmir , ‘Yaşam bilimleri ve sağlık’ temalı proje yarışması için geri sayıma başladı. iBG Enstitüsü araştırma merkezi müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk yarışmayla ilgili, “Yaşam bilimleri ve sağlık proje ödülü bu yıl 9-11 Eylül tarihleri arasında iBG-İzmir’de gerçekleşecek. Bundan sonra her yıl gerçekleştireceğimiz bu yarışmaya Nobel kazanmış konuşmacılar, üst düzey yöneticiler, girişimciler ve çok sayıda firma katılacak. Ülkemizdeki genç araştırmacılar için önemli bir motivasyon kaynağı olacak bu yarışmada sergilenecek projelerin girişimcilerle buluşulması sağlanacaktır” dedi.

KAZANANLAR NASIL BELİRLENİYOR?

Başvuru süresinin dolmasının ardından, farklı disiplinlerden ve üniversitelerden araştırmacılar ve öğretim üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ön elemeyi geçen projeler, 8 Ağustos’ta belli olacak. Ön elemeyi geçen projeler, İBG-İzmir’in açılış etkinlikleri kapsamında, 9-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek İBG-İzmir Yaşam Bilimleri Şenliğinde sergilenecek ve sunulacak. Fikir ve ürün kategorilerinde birinci seçilen projeler ile mansiyon kazanan projelere ödülleri 10 Eylül akşamı düzenlenecek tören ile verilecek.

YARIŞMA BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yarışmaya yaşam bilimleri, sağlık, çevre sağlığı ve hayatı kolaylaştıran yenilikler gibi konularında projeler başvurabilir. Yarışma için detaylara http://ibgprojeyarismasi.org adresinden ulaşmak mümkün.

türkiye'nin
gençleri
'biyoteknolojik
ilaçlar'
için
yarışıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir