Medimagazin logo

Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde ilk iletişim uzmanı oldular

Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Hizmetlerinde İletişim Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programını bitiren 15 öğrenci Türkiye’nin ilk ‘sağlık hizmetlerinde iletişim uzmanları’ oldu.
Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde ilk iletişim uzmanı oldular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MANİSA-Mezun olan öğrencileri kutlayan ve bir açıklama yapan program yöneticisi Prof. Dr. Erol Özmen, 2012 yılında kurulan, Türkiye’de ilk ve tek olan yüksek lisans programlarında eğitimin tezli ve tezsiz-uzaktan eğitim olarak yürütüldüğünü belirterek temel amaçlarının “sağlık çalışanlarının iletişim ve ilişki kurma becerilerini geliştirmek”, “sağlık kuruluşlarının yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim kanalı olarak geliştirmek”, “her türlü iletişim kanalını ve araçlarını kullanarak hasta ve sağlıklı bireylerin sağlıkla ilgili tutum ve davranışlarını daha olumlu hale getirmek”, “sağlık alanındaki hizmet ve ürünleri tanıtmak” ve “alan ile ilgili bilimsel bilgi üretmek” olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Erol Özmen sözlerini “Sağlık hizmetlerinde iletişimi hem sağlık çalışanları hem hasta ve hasta yakınları için daha olumlu bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Başka bir deyişle hem sağlık çalışanlarının hem de hasta ve hasta yakınlarının memnun olduğu, çatışmaların en aza indiği bir ortam oluşması için çaba harcıyoruz” şeklinde sürdürdü.

Prof. Dr. Erol Özmen bu süreçte mezunlara önemli görevler düştüğünü, sağlık uygulamalarında tüm tarafların şikâyetçi olduğu bu alanda mezunlar ile önemli bir açığın kapatılacağını, yöneticilerin de sağlık hizmetlerinde iletişim uzmanlarını uzmanlık alanlarına uygun konumlarda görevlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

türkiye’nin
sağlık
hizmetlerinde
ilk
iletişim
uzmanı
oldular
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir