Medimagazin logo

Üniversite ve devlet hastaneleri artık ortak çalışacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşa daha kaliteli ve daha rahat sağlık hizmeti verme adına üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak çalışmasını istediklerini, bu konuda kanuni altyapınında müsait olduğunu söyledi.
Kaynak: CİHAN
 Üniversite ve devlet hastaneleri artık ortak çalışacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni ziyaretinde konuşan Bakan Akdağ, Üniversite Rektörlüğümüz, Dekanlık ve Başhekimliğimizle birlikte Sağlık İl Müdürümüz ve hastane Başhekimimiz biraraya gelerek Kars'ta sağlık hizmetlerini 'vatandaşın lehine nasıl daha iyiye giderizi' görüşecekler. Bunun çalışmasını yapacaklar. Çalışmanın nasıl olacağına örnek verecek olursak, üniversite hastanesinin 5 kardiyoloji uzmanı, Devlet Hastanesi'nin de 3 kardiyoloji uzmanı mevcut. Üniversite hastanemizde kalp anjiyosu yapmaya başlayacak. Ama bu işin istenilen şekilde yapılabilmesi için her gün 24 saat, yılda da 365 gün bu işin yapılması lazım. Bunu sağlama adına güçleri birleştirmek gerekiyor. Bu da üniversite hastanesindeki uzmanların Devlet Hastanesi'nde çalışmasından geçiyor. Tersine durumda gerektiğinde uygulanabilir. Bu durum hastaneler arasında yapılacak bir protokolle gerçekleştirilecek. Bizde bakanlık olarak buna destek veriyoruz." dedi.

Kars'ta 10 yıl öncesine göre 10 kat daha fazla vatandaşa hizmet verildiğine dikkati çeken Bakan Akdağ, şu bilgileri verdi: "Sağlık alanında bazı iyileştirmeler yapmamız lazım. Bunu da üniversite yönetimi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversite hastanesi ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak çalışmasıyla vatandaşın lehine yeni bir durum ortaya çıkacak." diye konuştu.

üniversite
ve
devlet
hastaneleri
artık
ortak
çalışacak
Yorum (17)
çetin öcal
sayın bakan geçen yıl üniversitelerden hocalar ayrılırsa ayrılsın bizim ihtiyacımız yok,gerekirse dışarıdan dr getirtiriz diyordu.baktı işler sapasarıyor şimdi anlaşma yoluna gidiyor.
0
Cevapla
d.m.
bu kararla batmış olan üniversite hastaneleri devlet hastanelerinide batıracak.benden söylemesi...!
0
Cevapla
Dr. T.
Lütfen artik git.
0
Cevapla
baran ince
karsda anjıo olsan ne olur ya.sadece tatmın olursunn yaptım diyyee.zaten orada olaçagına ya erzuruma gıt ya da gurcıstannaa
0
Cevapla
Necmi
Zaten fiilen bir farkları kalmamıştı ki? Elleri kolları bağlı oturup bu kararı bekliyorlardı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir