Medimagazin logo

Üniversitelere bin 560 kadro

Bazı üniversitelere bin 560 öğretim elemanı ile 230 memur kadrosu ihdas edecek kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Üniversitelere bin 560  kadro
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıya göre, Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen maddeyle, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne 50, Atatürk Üniversitesi'ne 50, Boğaziçi Üniversitesi'ne 100, Cumhuriyet Üniversitesi'ne 100, Çukurova Üniversitesi'ne 100, Ege Üniversitesi'ne 100, Erciyes Üniversitesi'ne 200, Gaziantep Üniversitesi'ne 60, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne 150, Marmara Üniversitesi'ne  200, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne 100, Pamukkle Üniversitesi'ne 100, Selçuk Üniversitesi'ne 50, Trakya Üniversitesi'ne 100 ve Uludağ Üniversitesi'ne 100 olmak üzere bin 560 akademik kadro ihdas edilecek.

Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen maddeyle de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne 50, Karabük Üniversitesi'ne 50, Trakya Üniversitesi'ne 130 olmak üzere toplam 230 memur kadrosu ihdas edilecek.

üniversitelere
bin
560
kadro
Yorum (1)
Osman D
Değerli Arkadaşlar, Bence üniversitelerin şu anda akademik kadrodan ziyade idari memur kadrolarına ihtiyaçları var. Hem de acilen. Bunlar arasında da özellikle tıp fakültesi olan üniversitelerin hemşire ve teknisyen ihtiyaçları geliyor. Maalesef, şu anda üniversite hastanelerinde çalışan hemşire ve teknisyenlerin önemli kısmı devlet memuru değil. Devletin hastanesinde üniversiteler işleri yürütmek için döner sermaye üzerinden çok fazla sayıda yardımcı sağlık personeli çalıştırmak zorunda kalıyorlar. Döner sermayelerin tek yükleri zaten bu değil. Üniversite hastanelerinin güvenlik, temizlik ve yemek işleri de, bu alandaki personel istihdamı da, tamamen döner sermayelerin şirketlere para ödeyerek yaptırdığı işler. Bu da onların üzerine büyük bir maddi yük getiriyor. Bir yandan SGK da ödemelerini kısınca, birçoğu batma noktasına gelmiş durumda. İş böyle olunca, bu sefer hekimlerin katkı payları önemli ölçüde düşüyor. Üniversitede her gün ameliyat yapan bir cerrahi profesörü devlet hastanesindeki bir uzman kadar bile döner sermaye alamaz hale geliyor. Yani üniversite hastanesi başhekimlikleri, hekimin hakettiği döner sermeyeyi kesip, vermeyip, o parayı devletin tayin etmediği, bu yüzden cepten çalıştırdığı hemşireye maaş diye veriyor. Bu sefer, bu tür sıkıntılı üniversitelerden kaçışlar başlıyor, tıp fakültelerinde klinik düzeni oturmuyor. O nedenle yetkililere sesleniyorum: Üniversitelere biraz el uzatsınlar, destek olsunlar. Bu gidişle bir gün hepisi batacak, üzerinize yıkılacak. Benden söylemesi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir