Medimagazin logo

Ya ebolalı biriyle aynı uçaktaysanız?

Afrika'da ortaya çıktıktan sonra dünyaya hızla yayılan ebola virüsü şu ana kadar binin üzerinde can aldı. Peki, yüksek derecede bulaşıcı hastalığı taşıyan biriyle aynı uçaktaysanız risk altında mısınız?
Kaynak: RADİKAL
Ya ebolalı biriyle aynı uçaktaysanız?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Afrika ’da ortaya çıktıktan sonra dünyaya hızla yayılan ve şu ana kadar binden fazla can alan ebola virüsü korkutuyor. Uzmanlar, virüs taşıyan biriyle aynı uçağa binenlerin risk altında olup olmadığını tartışıyor.

Uzmanlara göre, Batı Afrika’dan ebola virüsünü kaptıktan sonra başka bir ülkede hastalığın yayılması mümkün olsa da uçakta bu risk düşük kabul ediliyor. “Ebola taşıyan birinin, virüsü uçağın yolcularına bulaştırması epey olasılık dışı” diyen ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nden (CDC) Stephen Monroe, “Ebola virüsü, hasta kişinin kanıyla veya vücut salgılarıyla doğrudan ya da dolaylı temas sonucu bulaşıyor. İğneler ya da bu salgı veya kanla kirlenmiş nesneler buna örnek gösterilebilir” sözleriyle hastalığın bulaşıcılığı hakkında bilgi verdi. CNN'e konuşan Monroe, ebola virüsünü kapan kişilerin büyük bir çoğunluğunun bir hastayla yaşadığını veya ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

CDC'den bir başka isim Dr. Marty Cetron, “Bu, havadan geçebilecek bir hastalık değil. Hastalığın bulaşması için vücut sıvıları veya kanla doğrudan temas gerekiyor” derken,  BBC 'ye konuşan CDC sözcüsü Christine Pearson, “Uçaklar, insanlarla bağlantı kurduğunuz alışveriş merkezi gibi yerlerde var olan risk oranından daha fazla risk taşımıyor” açıklamasında bulundu.

ya
ebolalı
biriyle
aynı
uçaktaysanız?
Yorum (1)
Hayrettin
Ateş, halsizlik, kas ve baş ağrılarıyla ani bir başlangıç, farenjit, kusma ishal, kırmızı/pembe döküntüler(makulopuler) kanamalar.. Temel özelliği kanın pıhtılaşma yeteneğini bozmasıdır; Ekteki yazı ilginç; http://www.odatv.com/n.php?n=imamlar-ve-saglik-calisanlarini-bekleyen-buyuk-tehlike-ne--1308141200
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir