Medimagazin logo

Yabancı hekime tercüman

Türkiye’de yabancı uyruklu hekimlerin özel sektörde çalışabileceklerine ilişkin yasal düzenlemenin yapıldığını anımsatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Standartı yüksek ülkelerden hekim getirme stratejilerinin alt yapılarını kuruyoruz”dedi.
Yabancı hekime tercüman
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, düzenlemedeki Türkçe bilme zorunluluğunu eleştirerek bunun ‘tercuman’ ile aşılabileceğini belirtti. Müezzinoğlu “Gelişmiş ülke hekimlerinden çok talep yok. Düşünebiliyor musunuz, 35 yaşında doçent olmuş, belli bir marka değeri olan hekime diyoruz ki ‘Türkçe bilmeniz gerekli.’ Oysa, yanına iyi bir tercüman ver. Çünkü, bize onun mesleği, bilgi birikimi, icrası lazım” dedi. 

yabancı
hekime
tercüman
Yorum (8)
aydin sinal
hekim degil sanki futbol teknik direktörü getiriliyor.suidi arabistanda bu uygulama var. türkiye disinda tahsil,ihtisas yapan,calisan binlerce türkiye kökenli türkce bilen uzman,docent,profosör var önce bunlara teklif götürün,yalniz türk meslektaslarin hismindan koruyun,degil calismalari kongrelere bile davet edilmiyorlar.zaten ne tahsilleri nede ihtisaslari türkiyede gecerli kabul görülmüyor.asalanip,küstürülüp gerisin geriye postalaniyorlar(kendimden ve pek cok arkadastan ,meslektastan biliyorum).yabanci hekimlerede ayni muamele yapilacagindan kimsenin süphesi olmasin.önce komplekslerinizi yenin ,sonra hekim davet edin.
0
Cevapla
halim harap
Standartı yüksek ülkeler: Suriye, Mısır, Etiyopya, Azerbaycan, Mozambik, Kenya...
0
Cevapla
Vk
Dr olarak bizlerede " standardı yüksek ülke" den gelecek sağlık Bakanı lazım yabancı bakan istiyorum...
0
Cevapla
ali yavuz
alt yapıya üst yapıya gerek yok, yabancı sağlık bakanı gelse sağlık sistemi sorunları toptan çözülür. YABANCI SAĞLIK BAKANI İSTİYORUZ..
0
Cevapla
uzm dr
Poliklinikte hastalarima test yaptiracagim personel bulamiyorum yabanci doktora tercuman buluyorlar. Nasil bir ulkede yasiyorum anlamiyorum ki. Tercumani isteseler de getiremezler hasta mahrumiyeti diye birsey var. Karar verdim, Amerikan vatandasi olup Turkiye ye geri donecegim. Belki o zaman kiymetim olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir