Medimagazin logo

Yasak kürtaj iddiasının altından tecavüz dramı çıktı, doktor serbest bırakıldı

ANTALYA'da 16 haftalık hamile S.U.'ya kürtaj yapmaya hazırlandığı iddiasıyla polisin yaptığı baskında gözaltına alınan Dr.A.A sorgusunun ardından dün gece savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: MİLLİYET
Yasak kürtaj iddiasının altından tecavüz dramı çıktı, doktor serbest bırakıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktor, ifadesinde kürtaj yapmadığını hastayı sadece muayene ettiğini söyledi. Genç kadının verdiği ifadenin altından ise tecavüz iddiası ve dram çıktı. Hamile olduğunu doktora muayene için geldiğinde öğrendiğini iddia eden S.U., tecavüze uğradığını; kendisine alkol vererek tecavüz eden kişinin bir avukat olduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu.

Antalya'da polis yasal süresi üzerinde bir hamileliğe son verileceğini ve bu iş için doktorun 20 bin TL alacağı ihbarını aldı. Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Dr.A.A 'nın Deniz Mahallesi Güllük Caddesi'ndeki muayenehanesi dün polis tarafından basıldı. 4 aylık hamile 25 yaşındaki S.U.'ya kürtaj yapmak için hazırlık yaptığı iddia edilen Dr.A.A'nın muayenehanesinde arama yapıldı.

BAKİRE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Arama yapıldığı sırada kürtaj yaptıracağı ileri sürülen S.U. hamile olmadığını, hatta bakire olduğunu söyledi. Dış görünümünde herhangi bir hamilelik belirtisi olmayan kadın savcılık talimatıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada kontrolden geçirilen kadının 16 haftalık, yani yasal gebelik sonlandırma süresinin 6 hafta üzerinde hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine hem kadın, hem de kürtaj yapacağı iddia edilen doktor gözaltına alındı.

S.U. ifadesinde kasıklarındaki ağrı ve adet düzensizliği nedeniyle kontrol için doktorun muayenehanesine gittiğini söyledi. Evrak ve hasta kabul defteri ile bazı dosyalara el konulan baskında Dr.A.A da hastayı sadece muayene ettiğini, kürtaj için herhangi bir girişimde bulunmadığını anlattı. Bu ifadenin ardından eski başhekim savcılık talimatıyla gece yarısı serbest bırakıldı.

TECAVÜZ İDDİASI

Ancak genç kadın polise gözyaşları içinde verdiği ifadede, bir tecavüz sonrası hamile kaldığını ileri sürerek, kendisine alkol vererek tecavüz ettiği suçlamasıyla Manavgatlı avukat F.Y.'den şikayetçi oldu. S.U. ifadesinde, "Hamile olduğumu bilmiyordum. 3- 4 aydır regl olmuyordum. Kasıklarımda ağrı vardı. Bu nedenle doktora muayeneye gittim" dedi.

ANNEME AVUKAT ARIYORDUK

S.U., annesinin üçüncü eşinden ayrılmak istediğini, bu nedenle hukuki yardım aradıklarını belirterek, bir arkadaşının adını verdiği Avukat F.Y.'nin ofisine gittiğini söyledi. Avukatla konuşurken, duygusallaştığını ve ağladığını anlatan S.U., bu sırada yanına oturan avukatın kendisine teskin edici sözler söylediğini, viski ikram ettiğini, ısrarlara dayanamayarak, duygusal ortamın etkisiyle 3- 4 bardak viski içtiğini kaydetti.

AVUKATTAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha önce alkol kullanmadığı için sarhoş olduğunu ve kendini kaybettiğine değinen S.U. kendine geldiğinde, avukatın tecavüzüne uğradığını ve bekâretini kaybettiğini iddia etti. S.U. kendisine alkol vererek, sarhoş ettikten sonra tecavüz ettiğini öne sürdüğü avukat F.Y.'den şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

S.U.'nun iddiaları üzerine polis, soruşturmayı bu yönde genişletti.

yasak
kürtaj
iddiasının
altından
tecavüz
dramı
çıktı
doktor
serbest
bırakıldı
Yorum (9)
Murat celikten
Bu haberi iyi takip edin. Kadın yine yalan söylüyor muhtemelen.
0
Cevapla
hakan tekin
birgün öncesinde 'kürtajda ilk baskın dr gözaltına alındı' haber başlığı atılmıştı; şimdi de 'ilk dram!!!' başlığı atılmalı... dr dram karşısında belki hasta ya yardım edecekti ve büyük ceza ile karşılaşacaktı, şimdi ceza kime kesilecek? bu gidişle istenmeyen çocuk ve anne bu cezayı hayatları boyu yaşayacaklar...bundan sonra çaresiz anne dramları haber kaynağı olacaktır...bu haberden sonra jinekolog u köşeye kıstırıp haber yapılacağı zannediliyorsa aldanılır....
0
Cevapla
hakan tekin
gözaltına alınırlarken birde gazeteci ordusu getirtmişler... videosunu heryerde gösterimine vermişler, önde polo arkada clio araçlara şahısları alıyorlar, yanlarında izbandut gibi memurlar eşlik ediyorlar...bu yasaları çıkaranlar veya destek verenler başlarına böyle birşey geldiklerinde bu şekilde medyada küçük düşürülmelerine izin verirler mi? yasalar şeffaf uygulanacağından hiç emin değilim...
0
Cevapla
mcs
ya bu nasıl sacma bir istir arkadas.millet tecavüz eder kimse gidip şikayetci olmaz doktor ve kürtaj kelimeleri aynı cumlede gecsin hemen yasal takip muayenehaneye baskın defterlere el koyma bu nedir burası polis devletimi, birini goz altına almak bu kadar kolaymı.
0
Cevapla
hakan tekin
bukadar cenin e tartışmasız yaşama hakkı uğruna yeni yasalar düzenliyorlar, kürtaj uygulayanlara ağır cezalardan bahsediyorlar, jeoloji mühendisleri deprem uzmanları bangır bangır bursa da olası büyük deprem geliyor, olursa büyüklüğü 6,5 ve üzerinde olacak deniyor elle dokunur bir aşama yok hatta yeterince bahsedilmesini bile istemiyorlar... olduğunda onbinlerce vatandaş ölecek... bu da allahın takdiri denip geçiştirilecek mi? en azından bu büyüklükteki depreme dayanıklılığı olamayacak binaların tespiti yapılıp, baştan savma değil ,vatandaşa bildirilmesi gerekiyor...binada en ufak şüphe varsa belgelerinin düzenlenmesi gerekir,ev başına yıkıldıktan sonra göstermelik kurtarma ekipleri olsa ne olur...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir