Medimagazin logo

Zayıflama çayı için 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten suç duyurusu

Konya'da zayıflamak için internet üzerinden satın aldığı çay nedeniyle karaciğer komasına giren ve nakille yaşama dönen Seda Nur Çalışkan'ın ailesi, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla savcılığa başvurdu.
Zayıflama çayı için 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Seda Nur Çalışkan, 94 kiloya çıkınca zayıflamak için internetten sipariş ettiği çayı 15 gün kullandıktan sonra rahatsızlandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine güçlükle yetiştirilen Çalışkan, karaciğer nakliyle yaşama tutundu. Çalışkan'ın yaşadıklarının televizyon ve gazetelerde yer almasının ardından, "bitkisel ürünler" yeniden gündeme geldi.

Genç kızın babası Mustafa Çalışkan (54), elindeki delillerle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na firmanın yetkilileri hakkında, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan şikayette bulundu.

- "Çayı içmeden önce hiçbir rahatsızlığı yoktu"

Baba Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satılan ürünün Sağlık Bakanlığından hiçbir izninin olmadığı, ambalajında ürün içeriği ve yan etkileriyle ilgili bilgilendirme yazısı bulunmadığını iddia etti.

Çalışkan, kızının internet sitesi üzerinden vaatlere kanarak ürünü satın aldığını aktardı.

Seda Nur'un, ürünü zayıflayacağı umuduyla haberleri olmadan kullandığını ifade eden Çalışkan, kızının internette yaptığı araştırmalarda çayın faydası olmadığını anlayınca kullanmayı bıraktığını vurguladı.

Çalışkan, kısa süre sonra vücudunda kaşıntı, midesinde kramplar girmeye başlayan Seda Nur'un bir hafta sonra da gözlerinde sararma oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz acil serviste kızımın değerlerinde anormallik olduğu anlaşıldı. Kızıma hepatit toksik teşhisi konuldu. Doktorlara, içtiği zayıflama çaylarını söyledik. Bir süre sonra rahatsızlığın, çaydan kaynaklandığı ortaya çıktı. Seda Nur karaciğerini kaybetti. Canından oluyordu. Kızım ve biz yaklaşık bir ay boyunca hastanede kaldık. Çayı içmeden önce hiçbir rahatsızlığı yoktu. Hemşirelik öğrencisi olduğundan sık sık tetkikler yaptırıyor, olumsuz sonuca rastlanmıyordu. Başka Seda Nurlar zarar görmemesi adına zehir tüccarlığı yapan firmalara karşı biran önce önlem alınmalı. Bu nedenle, kızımı zehirleyen firmanın yetkililerinden şikayetçi oldum."

zayıflama
çayı
için
'kasten
öldürmeye
teşebbüs'ten
suç
duyurusu
Yorum (2)
HT
KENDİ AYAĞINLA GİDİP ÇAYI SİPARİŞ EDİYORSUN, ZARARA UĞRAYINCA DA ÖYLE BÖYLE DEĞİL, ''KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS'' TEN DAVA AÇIYORSUN. SEN KENDİN KASTEN ÖLMEK İÇİN SİPARİŞ VERMİŞSİN KARDEŞİM.KİM NE YAPSIN. CEHALETİNİN BEDELİNİ DE ÖDEMEKTESİN, BAŞKASINI DA BULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUN. SEN DE ÇAY SATICISINI AZMETTİRİCİSİN O HALDE... SANA ZORLA ÇAY SATAN, ÇAY İÇİREN Mİ OLDU. TIPIŞ TIPIŞ KENDİ İRADENLE GİDİP İSTEMİŞSİN, SİPARİŞ VERMİŞSİN. HA BU BİTKİSEL FURYASINI KÖKÜNDEN KAZIYACAKSIN O BAŞKA.HEPSİ TEZGAHÇI.SAĞLIĞIN TANIMINI YAP DESEN YAPAMAYAN TİPLER, ANTİBİYOTİĞİN 15-20 TL OLDUĞU ZAMANIMIZDA EN UCUZU 60-70 TL'DEN ÜRÜNLERİ KAKALIYORLAR MİLLETE YILLARDIR.NE FAZ ÇALIŞMASI VAR, NE GÜVENLİK ÇALIŞMASI, NE YAN ETKİ SKALASI... OLMASI GEREKEN ZATEN BU DA,BAŞKA KONU VE DEVLETİN ACİZLİĞİ. TEŞEKKÜLSÜZ YARIM YAMALAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÜNDE 100 HASTA BAKTIRDIĞI BİR DOKTORUNA, BİR İLAÇ YAZDIĞI ZAMAN, İLACIN YAN ETKİSİ OLUNCA İLACIN YAN ETKİSİNİ ÖNCEDEN HASTAYA İZAH ETMELİYDİ DİYE GÜYA GÖREVİNİ TAM YAPMADI KANAATİYLE CEZA VEREN DEVLETİN BU OTTAN İLAÇ TİCARETİNE GIK ÇIKARAMAYIŞI NE KADAR MANİDAR DEĞİL Mİ? AMMA MİLLETİN YİYİP İÇİP DE SONRA EĞER GÜMLERSE YANA YAKILA ONU BUNU MAHKEMEYE VERMESİ, KENDİ CEHALETİNİ ARKADAN DOLAŞMASI CANINI SIKIYOR İNSANIN.... DOKTORA DA AYNISINI YAPMIYOLAR MI...KIÇINI YIRT 1000 KİŞİYİ İYİLEŞTİR Bİ TEŞEKKÜR EDEN BİLE OLMAZ, ZATEN GÖREVİN DERLER, HATTA SORSAN MAAŞINI DA ONLAR VERİYORDUR, AMA SENDEN KAYNAKLANMAYAN BİR HATA İLE BİLE OLSA Bİ ZARAR GÖRDÜLER Mİ SOLUĞU AVUKATTA MAHKEMEDE ALIYORLAR.... İNSANLAR ARTIK NANKÖRLEŞMİŞ....UZAK DURACAKSIN ....GİT ÇOBAN OL KOYUN OTLAT DAHA İYİ...
2
Cevapla
postenflamatuar
Öncellikle hastaya geçmiş olsun. Toksik karaciğer hastalığının nedeni bitkisel çay mı? ispatlamak zor olabilir. Hani organikler zararsızdı? Mantarla her yıl aileler yok olduğu halde kafanıza göre mantar toplamayın, bak aileler yok oluyor denildiğinde, sen bilmiyorsun diyerek gülen insanlar memlekette çok. Mantar organik, çay organik bir şey olmaz diyenler çok. bu haberi okusalar bile etki etmeyecek yine pek çok cahile. Reçetelediğimiz birçok ilaç karaciğer yetmezliğine veya diğer organ yetmezliklerine veya ölümcül ilaç reaksiyonlarına yol nadir de olsa açabilir, öyle bir ihtimal var. Üstelik kutusunda-prospektüsünde de yazıyor. Buna rağmen suçlu doktor ilan ediliyor. İlacı çıkaran ve ilaç hastalara kullanılabilir diyerek ruhsat veren sağlık bakanlığı suçlu ve sorumlu değil doktor sorumlu oluyor. Sonra aynı ülkede ruhsatsız ilaçlar satılabiliyor. Bitkiseli olması mühim değil sonuçta hem tedavi amaçlı veriliyor ve hem de o bitkinin farkodinamiği ve farmokokinetiği çalışılmamış oluyor, standarizasyonu yok. Gezide revir açanlara medyadan demediğini bırakmayan mahkemeye veren bakanlık bu ruhsatsız faaliyet gösterenlere ses çıkartmıyor. İftiracılar, sıra beklemekten keyfi kaçanlar, istediği ilacı yazdıramayanlar için SABİM i kuranlar bu ruhsatsız ilaç satıcılarına bir şey demiyor. Kişilere maddi manevi menfaat sağlayan ve insan sağlığı üzerine olası menfi ciddi, tehlikeli sonuçları olan durumlara, oluşumlara devlet yasal ve idari yollardan ses çıkarmıyorsa bunun pratikteki karşılığı devlet teşvikidir. Çünkü devlet vicdansız uyanıklara karşı vatandaşlarını koruyabilecek yegane kurumdur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir