Medimagazin logo

Apandisit ameliyatında doktor ihmali iddiası

Muğla'da apandisit ameliyatı sırasında doktor ihmali sonucu kasık ana damarı parçalanan 13 yaşındaki çocuğun yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Apandisit ameliyatında doktor ihmali iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Menteşe ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, geçtiğimiz hafta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Uygulama Hastanesine getirildi.

Doktorların apandisit teşhisi koyduğu Tuzcu, çocuk cerrahı tarafından ameliyat edildi. Ameliyattan yaklaşık 8 saat sonra kan değerleri düşen ve karnı şişen Tuzcu, kanama riski nedeniyle ikinci kez ameliyata alındı.

Operasyonda, Tuzcu'nun kasık bölgesindeki ana damarın ilk ameliyat sırasında parçalandığı ileri sürüldü.

Kalp damar cerrahı tarafından ana damarı dikilen Tuzcu, 4 saat süren ameliyat sonrası çocuk cerrahisi servisine alındı. İlerleyen saatlerde durumu ağırlaşan Tuzcu'nun tedavisine hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam edildi.

Buradaki tedavisi sırasında yeniden kanaması başlayan Tuzcu, tekrar ameliyata alındı. Ameliyattan sonra bir kez kalbi duran ve doktorlar tarafından yeniden hayata döndürülen Tuzcu, Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

- Hukuk mücadelesi başlatılacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan küçük çocuğun durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Tuzcu'nun yakınları Muğla'da gerçekleşen ameliyatta ana damarın parçalanmasıyla ilgili olarak "doktor ihmali" iddiasıyla Muğla Sağlık Müdürlüğü, Muğla Tabip Odası Başkanlığı ve Muğla Valiliğine şikayette bulundu.

Ailenin yarın da savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından öncelikle idari soruşturma başlatıldığını ve olayda doktor ihmalinin olup olamadığının tespiti için çalışma yürütüldüğünü, çalışmalar sonucunda gerekli yasal prosedürün uygulanacağını dile getirdi.

apandisit
ameliyatında
doktor
ihmali
iddiası
Yorum (24)
drsurg
Değerli cerrah meslektaşım, Büyük geçmiş olsun. Yaşadığınız olağanüstü üzüntü ve telaşı uzaktan da olsa algılayabiliyorum. Umarım hasta iyileşir ve sizin için daha büyük üzüntü kaynağı olmaz.
0
Cevapla
aydin sinal
kasik ana damari nedir? a.iliaka int.-ext. mi kastediyorlar? bu damar nasil yaralanir?acaba konvesyonel metot degilde laparaskopik olarakmi yapilmis? Laporoskopinin torakali derine kayip arterimi zedelemis?Burada doktorun ihmali varmi varsa cerrahinmi yoksa yogun bakim doktorununmu? kalb nicin durmus? Belki isin ic yüzünü bilen cerrah,anestesist arkadaslar daha genis aciklama yaparlar,bakin bir haber ne kadar eksik veriliyor,kamu oyu hemen"ayip yahu apendisiten!!hasta ölürmü"diyorlar.Olay daha detayli aciklansa belki yardimi olur.
0
Cevapla
dr fsa
Simdi bende bir soruşturma yaşıyorum. Allah kimseye vermesin cok zor.hastam kalp krizinden öldü 6ay once 3 aydir hep aklima geliyor suçum bir eksiğim var mı diye. Xanax kullanan baharı kış olan bir istifali bir hekim oldum.ben kim taksirle adam öldürmek kim.yasarsa tepsi börek olurse tazminat mahkumiyet. Bir gun biz hekimleri birlestirecegim dernek kuracagim.ataturk Erzurum'da nasil Cumhuriyet temellerini atip ilke Inkılaplarini yazdı çizdi. Bendeyapacagim
0
Cevapla
Kaçak
Dün safra kesesi haberi, bugün apandisit! Sağlıkta çağ atladık!
0
Cevapla
dr.söylet doğrusöz
ALLAH HİÇBİR DOKTORA BÖYLE KOMPLİKASYON GÖSTERMESİN.ANCAK İLÇE DÜZEYİNDE BİLE YERLERE SEKSENDEN FAZLA TIP FAKÜLTESİ AÇIP ,TORPİLLE ÖĞRETİM ÜYESİ ALIP, BİRDE AVRUPA ÜLKELERDEKİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE MAAŞ VERİLİRSE,TIP DA BİLİMSEL KALİTE DÜŞÜKLÜĞÜ VE İLGİSİZLİK KAÇINILMAZDIR.1979 YILINDA TIP FAKÜLTESİNE BAŞLADIM.35 YILDIR TIP CAMİASINDAYIM. APANDİSİT AMELİYATINDA BU TİP BİR KOMLİKASYON NE GÖRDÜM. NE DUYDUM.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir