Medimagazin logo

Görevden alınan doktor kendini savundu: 'Benim hatam halk diliyle konuşmak

Karaman'da tarlada hortumun boynuna çarpmasıyla yaralanan kızı 12 yaşındaki Tuba Nur Ekinci'yi getirdiği hastanenin kapısında bekleyen babaya, "Kızını kaybettik" diyen Pratisyen Hekim E.Ö., sosyal paylaşım sitesi twitterdan kendini savundu
Görevden alınan doktor kendini savundu: 'Benim hatam halk diliyle konuşmak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Valilik tarafından hakkında soruşturma başlatılıp, görevden uzaklaştırılan E.Ö., twitterdaki sayfasında, "'Videoyu izleyin benim hatam halk diliyle konuşmaktır bu da karşımdakinin seviyesine inmem içindir'' dedi. E.Ö.'nün ayrıca, "Bizler dereceyle okumuş ve kafa yormuş insanlarız, bu ülkenin beyinleriyiz" ifadesi de dikkati çekti.

Olay, geçen çarşamba günü saat 11.00 sıralarında Karaman merkeze bağlı Kılbasan Köyü'nde meydana geldi. Refik Ekinci, kızı Tuba Nur Ekinci ile birlikte mısır tarlasındaki damlama su sistemine ait hortumları toplamak için traktörün arkasına bağladığı sistemle makaraya sarmaya başladı. Bu sırada kopan hortum, babasına yardım eden Tuba Nur'un boynunu isabet etti. Ağır yaralanan Tuba Nur, babası Refik Ekinci tarafından traktörle Karaman'a hastaneye götürülmek için yola çıkarıldı. Yolda, çağrılan 112 Acil Servi ambulanına aktarılan Tuba Nur Ekinci'nin kalbinin durduğu belirlendi. Ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuba Nur Ekinci, tedavi altına alındı.

DOKTORDAN, BABAYA, ''BAYGIN DEĞİL, O ÖLÜ''

Bu sırada acil serviste görevli kadın doktor E.Ö., servisin kapısında bekleyen baba Refik Ekinci'nin kızının durumunu sorması üzerine, ''Kurtaramayacağız. Kaybettik. Boynu kırık gibi görünüyor'' dedi. Bu haberi alan baba Ekinci, yere yığıldı. Güvenlik görevlileri Refik Ekinci'yi sakinleştirmeye çalıştı. Kızının öldüğüne inanmayan Ekinci, onun baygın halde hastaneye geldiğini söyledi. Doktor E.Ö., ''Amcam elimizden geleni yapıyoruz, ama olmaz zor. Keşke. Zaten ölü olarak geldi. Baygın değil, o ölü. Ne diyeyim'' dedi. Baba Refik Ekinci, sakinleştirilmek için hastane dışına alındı.

YENİDEN HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Bu sırada yapılan müdahale sonrası Tuba Nur'un, duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Hayati tehlikesi devam eden Tuba Nur, ambulansla Konya'ya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Beyin Cerrahi Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Tuba Nur'un, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

DOKTOR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Karaman Valiliği doktor E.Ö.'yü yayınlanan haberlerin ardından hakkında soruşturma başlatıldığı ve görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

"HATAM, HALK DİLİYLE KONUŞMAKTIR'"

Görevden uzaklaştırılan doktor E.Ö., sosyal paylaşım sitesi twitterdaki sayfasında ise kendini savundu. Sayfasına gelen tepkilere de cevap veren E.Ö., hatasının halk diliyle konuşmak ve karşısındakinin seviyesine inmek olduğunu söyledi.

E.Ö., ''Kardiak arrest veya ex veya bunun gibi cümleler karşımdakinin anlayacağı cümleler değildir. Videoyu izleyin benim hatam halk diliyle konuşmaktır bu da karşımdakinin seviyesine inmem içindir. Ben ise haklıyken haksız konuma aşağılanmaya ve her türlü hakarete maruz kalıyorum" dedi.

E.Ö., diğer bir mesajında ise doktor olmayı ve halk diliyle konuşmayı sevdiğini de belirterek, ''Doktor olmayı da halk diliyle konuşmayı da seviyorum. 657 devlet memurları kanununa göre konuşmam yasak, fakat iş çığırından çıkartıldı'' diye yazdı.

"Videonun tamamını yayınlamayıp hastane ve doktorları kötüleyen medyanın daha dikkatli olmasını dilerim. Medya düşmanı olmadım" diyerek medyaya da uyarıda bulunan E.Ö., babaya kızıyla ilgili mutlu haberi de yine kendisinin verdiğini belirtti.

''BU ÜLKENİN BEYİNLERİYİZ''

Hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren E.Ö., ''Bizler hayat kurtarıyoruz. Bedeli bu kadar ucuz olsa da. Bari bize duyulan saygıyı elimizden almasaydınız. Bizler dereceyle okumuş ve kafa yormuş insanlarız bu ülkenin beyinleriyiz'' yazdığı görüldü.

ÇOCUK HASTASI İÇİN HALA KÖTÜ MESAJLAR

E.Ö., twitterda paylaştığı mesajında halen tedavisi devam eden Tuba Nur Ekinci ile ilgili de ''Çocuk hastam hakkında konuşmam gerekirse, en son duyduğum ameliyat edilemeyecek durumda ve durumunun kötü olduğudur'' yazması dikkat çekti.

E.Ö. gelen tepkiler üzerine sayfasını kapattı.

görevden
alınan
doktor
kendini
savundu:
'benim
hatam
halk
diliyle
konuşmak
Yorum (3)
Muhammed bahaddin durak
Ben doktor hanimin aileye aciklamasinda bir art niyet veya asagilama goremedim. Acili aileye allah yardim etsin, olay medyaya dusunce sagolsun valimiz hemen dokgor hanimi aciga almis. Sorun degil cok doktorumuz var ya, acilde calisan hekimlerin Allah yardimcisi olsun, ulkemizdeki en zor iş acil servis doktorlugu bence.
1
Cevapla
murat uyan
Hatayı kabul edip özür dilemesini bilmek çok büyük bir onur ve erdemdir.Ama bizi bunu yapamıyoruz birtürlü.Üste çıkmaya çalışıp duruyoruz ve bunu yaparken de işte böyle daha kötü durumlara düşüyoruz. Daha nerde hata yaptığını bile anlayamamış. "Ex desem anlamaz diye ölü dedim". Aferim sana Mesele ne dediğin diil,nasıl dediğin zaten bayan "beyin".
0
Cevapla
Gayya kuyusu
Bacım sen üzülme. O sana kötü sözler söyleyen, bela okuyanlar Allah'ından bulsun. Dövmeye adam arayan, herşeye, herkese hınçlı insancıklar. Acillerde çok çalıştım. Durumu kötü hastaya " durumu kötü, umut verici değil" demezseniz, hasta yakınları hasta ölünce ortalığı yıkar size de dayak atar. En büyük savunmaları da" getirdiğimizde hasta yaşıyordu, iyiydi dediler" olur. Sen doktor hanım doğru bildiğinden şaşma. Ama bir daha ortada görünme. Ölüm haberini morgda alsınlar ya da kim verirse versin. Anana babana yazık. Onların şu an çektikleirne yazık. Bu düzen çocuğunu eliyle öldüren , bedava işçi yapan babaya değil sana bilet keser. Kimseye dert anlatacağım diye uğraşma bir daha, boşver...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir