Medimagazin logo

Sağlık Bakanına hakaret davasında doktora beraat

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti
Sağlık Bakanına hakaret davasında doktora beraat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat, katıldığı eylemlerdeki konuşmalarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada "delil yetersizliği"nden beraatine karar verildi.
 
İzmir 20. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "hakaret" suçundan 1-3 yıl hapsi istenen tutuksuz sanık Dr. Bolat ve avukatı Erkin Göçmen katıldı.
 
Murat Bolat, savunmasında sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde, Bakan Müezzinoğlu'nun o dönemde bulunduğu ithamlarının sağlık çalışanlarını "karalamak" anlamına geldiğini savundu.
 
Sendikanın genel merkez yöneticisi olarak sağlıkta artan şiddete dikkati çekmek amacıyla dernekler ve sendikaların ortak basın açıklamasına katıldığını ve eylemlerde sarf ettiği sözlerinin arkasında olduğunu savunan Bolat, şunları söyledi:
 
"Meslektaşlarımın cenazesini kaldırmak bana büyük acı verdi. Meslek mensuplarının içinde bulunduğu çalışma şartlarının ve sosyal problemlerin çözümü ve Sağlık Bakanlığının yanlış icraatına dikkati çekmek için bu sözleri söyledim. Bakan Beyi hedef almadım. Kamu görevlisine karşı bir suç kastı ile hakaret etmedim. Beraatimi istiyorum."
 
Avukat Göçmen de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bu davada şikayetçi değil, mağdur olduğunu, müvekkilinin söylediği sözlerin hakaret içermediğini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.
 
Hakim Sebahat Bayrak, sanığın "delil yetersizliği"nden beraatine hükmetti.
sağlık
bakanına
hakaret
davasında
doktora
beraat
Yorum (1)
Mücahit Altuntaş
Arkadaşlar burada birçok yazışmalar oluyor , sağlık sisteminde olaylar oluyor. Peki bu yoğun hayhuy arasında sağlık sistemi adına kafamızda sorun ve çözüm konusunda bir mekanizma , sistem , yöntem gelişiyor mu ? Mesele budur ve meseleye yekpare bak(a)madıktan sonra bu tür olaylar ve sonuçlar bizi bir yere götürmez. Sağlık ortamında şiddet var !TBMM meslis araştırma komisyonu kurulmuştu ! Niye var ! Buna cevap verme kapasitemiz ve çözüm kapasitemiz ,sistemi bütün düşünebilme yöntemi ve birlikte hareket edebilme kapasitemiz önemlidir. Neden önemlidir? Sağlık sisteminde özerklik , siyasallaşma ve liyakat sorunları bir yana BÜTÜNSEL YAKLAŞIM ,BİLGİ AKTARIMI ,YABANCILAŞMA , EMPATİ ve EŞGÜDÜM KAYBI sorunları giderilmedikçe ,malpraktis ve performasn sistemlerindeki BÜYÜK , BÜYÜK , ÇOK BÜYÜK YANLIŞLAR !giderilmedikçe sağlıkta tüm branşların etkinliğini ve ergonomisini gerçekleştirimesi mümkün görünmüyor. Peki bu konuda ne kadar istekliyiz ? TTB ne yapıyor ? Dernekler ne yapıyor ? Üniversiteler hızla mali ve siyasal bağımlılıkları karşında ne yapıyor ? Neyi deklere ediyoruz , yada ediyorlar ? Hepsi belirsizdir. Açık değildir. Süreç hacivat karagöz kavgası , ceza , dayatma , sindirme politkaları ile sürüyor.Kaybeden sağlık sistemi ve biz oluruz. Umarım yaşanan bu olumsuzluklarda sağlıkta oluşması gereken kavramlar , sorunlar kendini göstermiştir , KAFAMIZDA OLMAZSA OLMAZ KAVRAMALRa "HEPİMİZ İÇİN" netleşme sürecini sürdürmektedir. Umuyorum. Eğer böyle değilse yaşdıklarımız ciddi empati eşgüdüm , liyakat kaybı ve maliyet olarak geri tepme etkisi oluşturacaktır. Sağlıkta artan şiddet , kaybolan hatta derinleşen empati ve eşgüdüm sorunları bunun AÇIK SEÇİK göstergesidir. Ayrıca ek Medimagazin 27 Nizan 2015 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na 'cahil' diyen doktor için 2 yıl hapis istendi http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-saglik-bakani-muezzinogluna-cahil-diyen-doktor-icin-2-yil-hapis-istendi-1-11-65523.html Dr.Mücahit Altuntaş İç Hastalıkları Uzmanı 18 Eylül 2015
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir