Medimagazin logo

Sivas'ta video konferansla ameliyat

Fleboloji Derneği'nin Sivas Sempozyumu kapsamında yapılan 2 varis ameliyatı, video konferans sistemiyle salondaki doktorlara izlettirildi.
Sivas'ta video konferansla ameliyat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

  Fleboloji Derneği ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi işbirliğinde, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Ulusal Vasküler Cerrahi Derneği ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ve Sivas Sağlık İl Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen ve dün açılış töreniyle başlayan sempozyum, devam ediyor.

     Sempozyumun ikinci gününde, CÜ Kültür Merkezi'nde ''Kronik Venöz Yetmezlikte Girişimsel Yöntemler'' konusu ele alındı. Bu oturum sırasında, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, ''Endovenöz Lazer'' ve ''Endovenöz Radyo Frekans (RF)'' yöntemleriyle 2 varis ameliyatı gerçekleştirildi. Cerrahi müdahaleler, ameliyathanedeki kameralar aracılığıyla canlı yayında video konferans yöntemiyle CÜ Kültür Merkezi'ne yansıtıldı. Salondaki kalp ve damar cerrahları, aile hekimleri ve diğer doktorlar, ameliyatları ilgiyle izledi. Katılımcılar, ameliyat sırasında görüşlerini belirtirken, ameliyatları gerçekleştiren doktorlar ise canlı yayında cerrahi müdahaleleri aşama aşama anlattı.

     Sivas'tan ulusal yayın yapan Kanal 58 Televizyonu da ameliyatları canlı olarak yayınladı. Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ve Uzman Dr. Suat Doğancı'nın Endovenöz Lazer, Prof. Dr. Haşim Üstünsoy ve Uzman Dr. Özerdem Özçalışkan'ın ise Endovenöz RF yöntemleriyle yaptıkları ameliyatların başarılı geçtiği belirtildi.

     Toplar damar hastalıkları, kronik venöz yetmezliği gibi konuların ele alındığı sempozyumda, yeni tedavi yöntemleri ve son bilimsel gelişmeler değerlendiriliyor.
     Sempozyum, yarın sona erecek.

sivas'ta
video
konferansla
ameliyat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir