Medimagazin logo

Cerrahlar Show Ana Haber Spikeri Ece Üner'i dava edecek

Bir haberle ilgili yaptığı yorumda 'hastanın içinde gazlı bez unutulmadığı zaman haber yapacağız” ifadesine sert tepki gösteren Türk Cerrahi Derneği Show TV'ye dava açacak.
Cerrahlar Show Ana Haber Spikeri Ece Üner'i dava edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

13 Mart tarihinde Ece Üner tarafından sunulan Show Ana Haber Bülteni’nde “karın içinde unutulan gazlı bez” haberi ile ilgili genel cerrahlar harekete geçti.  Haberin sonunda Spiker Ece Üner tarafından yapılan yorumda “gerçi artık gazlı bez unutulma olayları haber değeri taşımıyor, hastanın içinde gazlı bez unutulmadığı zaman haber yapacağız” ifadesine sert tepki gösteren Türk Cerrahi Derneği kanala dava açacak.

Haberde kötü tıbbi uygulamaların, iyi uygulamalardan daha fazla olduğu ve bu oranların çok yüksek olduğu algısının yaratıldığını belirten Türk Cerrahi Derneği açıklamasında, Ece Üner’in tüm cerrahları zan altında bırakan bu suçlayıcı yorumunun gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Ülkemizde bir günde 7000’i aşan sayıda karın ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmekte ve hastalar sağlıklarına kavuşturulmaktadır. Bu ameliyat sayısı karşısında kötü tıbbi uygulama oranları, son derece düşüktür. Ancak binde birler düzeyinde olan hatalı işlem oranlarından söz etmek mümkündür.
Ameliyathanede cerrah, hemşire ve personel, uluslararası kurallar çerçevesinde kabul edilen bir düzen içerisinde çalışmaktadırlar. Ameliyat aletlerinin sterilizasyonu, ameliyat sahasının temizliği, ameliyat sırasında kullanılan gazlı bez, kompres gibi materyallerin sayımı, hastanın ameliyat yeri kapatılmadan defalarca kontrol edilerek sayılmakta ve kayıtlara geçirilmektedir. Ancak bütün bu önlemlere karşın, pek çok nedene bağlı olarak gazlı bez gibi bazı ameliyat malzemelerinin ameliyat yerinde kalması söz konusu olabilmektedir. Bunun içindir ki başka ülkelerde olduğu gibi, uluslararası standartlara uygun olarak ülkemizde de kullanılan gazlı bezlerde, röntgen filminde görülebilecek ince bir şerit bulunmaktadır. Bu uygulama, her türlü tedbire karşın unutulabilecek bir gazlı bezin erken dönemde tespit edilmesini sağlama amacına yöneliktir.
Ancak bir kez daha altını çizmek isteriz ki bu tür olaylara çok çok az sayıda vakada rastlanmaktadır.

türk cerrahi derneği
show tv
ece üner
Yorum (19)
Espri deyip geçin be kardeşim
ona-buna mahkeme açmakla uğraşacağınıza tıp camiası olarak daha ciddi yapılacak şeyler var ... REKLAM gereken bir meslek de değil Cerrahlık(?) Öyleyse bu ''mahkemeye başvurarak gündem oluşturmak'' komedisi neyin nesi ? SGKya , Hökümete , Özel Sektör Patronlarına söyleyebilecek bir çift cümle için ortaya çık(A)mayan cerrahlar , lütfen bir GARiBAN sunucu üzerinden prim toplamaya çalışmasınlar !.. Hekimiz , bize yakışmaz .
0
Cevapla
elif
Kesinlikle destekliyorum, Cerrahi derneğini kutlarım, Nasıl iyi haber yapılır?,bir bakın yabancı ünlü medya sitelerine , Türkiye'deki gibi mi haber yapılıyor, batıda medyada nereye gidiyor, Hekimleri eleştireceğinize bir de kendinizi de eleştirseniz de halkın nezdinde medyanın güvenirliliği biraz artırsanız... Çünkü Türk hekimleri siz medya patronları inanmasa da uluslar arası standdartları (hele hele cerrahlar) çoktaaaan yakalamış durumda, ya siz? Medya ne zaman uluslar arası standartları yakalayacak sınız?
0
Cevapla
ayhan
Hakkımızda artık kim ileri geri konusuyorlarsa bilsinler ki artık mahkemeye verip haklarında dava açılmanın zamanı geldi de geçiyor.Herkes ayağını denk alsın.Artık sağlık personeli kimsenin oyuncağı değil!!!
0
Cevapla
ömer akpınar
dilerim okkalı bir ceza alır.
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
ECE hanım siz böyle bir hata yapamazsınız!derhal özür dileyin!.......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir