Medimagazin logo

"Hekimlerin geçici görevlendirilmeleri angaryayı da aşmıştır"

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, hekimlerin geçici görevlendirilmelerinin angaryayı da aştığını savundu.
"Hekimlerin geçici görevlendirilmeleri angaryayı da aşmıştır"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kaptaner, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bazı hekimlerin yaz aylarında geçici olarak şehir dışında görevlendirildiğini, buna rağmen harcırah ve yolluk alamadığını belirtti.

Akılcı, bilimsel ve gerçekçi bir düzenleme yapılmadığı için geçici görevlendirmelerle hekimlerin Dikili, Kiraz, Bergama gibi uzak mesafedeki ilçelerde görev yapmaya zorlandığını öne süren Kaptaner, şöyle konuştu:

"Günübirlik çözümlerle sağlık hizmetlerinin sürdürüldüğü, geçici görevlendirilen hekimlerin hiçbir yakınmasını çözecek adımlar atılmadığı gibi şimdi il dışında saatlerce yol giderek görev yapacakları ilçelere gönderilen hekimlere harcırah dahi ödenemez noktaya varılmıştır. Hekimlerin yaşadığı sıkıntı ve sorunlar Sağlık Bakanlığının gündemine girememektedir. Bakanlığa çağrıda bulunuyoruz, hekimlerin öz verisini, kölece çalıştırma şeklinde istismar etmeyiniz. Eğer siz bu sorunu acilen çözemeyecekseniz hekimlerin bu görevleri yapma koşulları ortadan kalkacak demektir."

Yolluk ve harcırah ödenmemesi durumunda geçici görevlendirmenin de durdurulmasını isteyen Suat Kaptaner, taşıma sistem ile sağlık hizmeti verilemeyeceğini kaydetti.

Sağlık hizmetindeki sorunların çözülmesi için İzmir milletvekillerine de görev düştüğünü kaydeden Kaptaner, "Madendeki ortam neyse hekimlikte de aynı noktaya geldik" dedi.

"hekimlerin
geçici
görevlendirilmeleri
angaryayı
da
aşmıştır"
Yorum (6)
Opr.Dr.Rasim Levent Kılıçaslan
"CEZALANDIRMA AMACIYLE KAMU YARARINA AYKIRI" SAYIN HOCAM ELİMDE 2 KARA VAR GÖNDEREBİLİRİM. Ankara 9. İdare Mahkemesi Esas No: 2011/1773 Karar No: 2011/2962 (il dışı görevlendirme). Ankara 16. İdare Mahkemesi Esas No:2012/2000 Karar No: 2013/755(il içi-ilçeye geçici görev .. TÜM ARKADAŞLAR KARARLARA ERİŞİP EMSAL OLARAK KULLANABİLİRLER.... Kararlar şahıs ile ilgili değil genel içtihaddır...."HENÜZ BİR KADRO İLE İLİŞKİLENDİRİLMİŞ ve YENİ KURULMUŞ" ,"MAHALİNDEN HİZMETİN KARŞILANMASININ MÜMKÜN OLMADIĞI ve ÇOK ZORUNLU DURUMLARDA (deprem-savaş- göç dalgası-afet ve felaketlerde)" CEBREN GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YAPILABİLECEĞİ KARALARIDIR..Bunun dışındaki cebren geçici görevlendirmelerin "KAMU YARARINA AYKIRI OLARAK KAMU GÜCÜNÜN KULLANILMASI " olduğu , "CEZALANDIRMA AMACI GÖREVLENDİRME" yapıldığı, "İDARENİN GÖREVLENDİRME ve TAYİN YETKİSİNİN SINIRSIZ OLMADIĞI" objektif kriterlere dayanması gerektiği emsal içtihadi kararları tüm meslektaşlarım kullanabilirler.HUKUK VAR
0
Cevapla
s akıncı
Geçici göreve gittiğimiz yerde döner sermaye düşük olabiliyor. Geçici göreve giden doktorun performansı hangi kurumda yüksekse oradan ödenmelidir. Doktorlar mağdur edilmektedir.
0
Cevapla
gökhan
24 saatlik,tek doktorlu,sabaha kadar gözümüzü kırpmadan ve günaşırı nöbet dayatmalarıyla öyle bi noktaya geldikki ,artık ilaçlarla ayakta durabiliyoruz,hiç bi dr arkadaş ta,ekmeğimizden oluruz ya da sürülürüz diye sesini çıkartamıyor.Dr ları bu kadar acımasızca ezenler halk nezdinde alkışlanıyor ama bu tutumun,sadece dr lara değil,nihayette herkese ne denli zararlı bir tutum olduğunu er geç anlayacaklardır..
0
Cevapla
prolene35
izmir ili güney bölgede çalışıyorum.....burada geçiçi görevlendirmeler,kelimenin tam anlamı ile zıvanadan çıkmış durumda..
0
Cevapla
çağatay demrici
Harcırah kanununun 59. maddesi gereğince harcırahın peşin ödenmesi gerekmektedir. Peki bu ödeme gerçekleşmezse biz bu göreve gitmek zorunda mıyız?, gitmediğimiz taktirde hukuki yükümlülüğü var mıdır?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir