Medimagazin logo

"Kadro hakkı döneri büyütecek”

Sözleşmeli personelin kadro hakkına kavuşmasından döner sermaye işletmeleri kazançlı çıkacak.
"Kadro hakkı döneri büyütecek”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

ANKARA-Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kararı, başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarının döner sermaye bütçesine yaklaşık 800 trilyon katkı sağlayacak.
 
Sözleşmeli personele kadro hakkı verilmesine ilişkin Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, sağlık kurumlarında ve üniversite hastanelerinde yaklaşık 85 bin sözleşmeli personelden 30 bininin maaşlarının döner sermaye bütçesinden ödendiğine dikkat çekilerek, bu personelin kadroya geçişi ile birlikte maaşlarının Maliye tarafından karşılanacağı belirtildi.
 
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin, çalışanları olduğu kadar, hastaneleri de rahatlatan sonuçları olduğunu söyledi. Döner sermaye işletmeleri tarafından maaşları karşılanan 30 bine yakın sözleşmeli personelin yıllık bazda ortalama 800  trilyon maliyetinin artık genel bütçeden karşılanacağını belirten Memiş, “Başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarının çoğu döner sermaye sistemi üzerindeki ek külfetler nedeniyle çalışanına tavandan ödeme yapamamaktadır. Sözleşmeli personele kadro hakkı döner sermaye bütçelerini önemli bir yükten kurtardı” şeklinde konuştu.
 
Memiş, Hükümetin kadro kararının sağlık çalışanlarında memnuniyet uyandırdığını belirterek, “önemli bir sosyal yara kapatılmıştır. 4/C ve vekil-ebe hemşireler de kadroya geçirilmeli ve sağlık kurumlarında istihdam karmaşasına yol açmamak adına yeni personel alımlarında kadrolu istihdamı tercih edilmelidir” dedi.
"kadro
hakkı
döneri
büyütecek”
Yorum (3)
ismail yetenek
Kadro hakkı döneri büyütecekmiş pehh.. bu hükümetin,sistemi,kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantalitesi kıvamına getirmeden bu işe kalkıştığını düşünecek kadar saf olmayın.kaldıki bi daha iktidara gelirlerse zaten yeni bi anayasa ile devlet memurluğunu kaldırarak herkesin çalışan olacağını kendileri söylüyor.seçim yatırımı bunlaaarrrr..[devlet hastanesinde,çeşitli maniplasyonlarla,döneri kuşa çevrilmiş bi pratisyenim.Allah yardımcımız olsun..]
0
Cevapla
sağlıkçı
Sevgili arkadaşlar, hastaneler özelleştirildikten sonra şimdi yeni kadrolu olan bu kişiler tekrar herkesle birlikte, halen kadrolu olan doktorlar hemşireler vs dahil olmak üzere, yeniden sözleşmeli olacaklar. Kanun çıktı, seçimden sonra uygulanacak gibi görünüyor. Üniversiteler bu döner işini nasıl organize edeceklerini tekrardan düşünseler fena olmaz, kaçacak yer yok, oyunun sonu göründü, 2 hamle sonra ŞAH-MAT!!! Herkese sevgiler, saygılar
0
Cevapla
hb
mutlaka önlemi alınmıştır bakanlıkça.hekime fazla para verileceğini kimse sanmasın. bunlar iyi günlerimiz hala.sarı sendika hekimi sistem içinde tutmaya,kaçışı önlemeye çalışmış aklınca.baktılar ki para artıyor yeni bir yönerge,yönetmelikle bir katsayı çarpanı getirir parayı kuşa çevirirler,ne de olsa karşılarında kuzuların sessizliği mevcut.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir