Medimagazin logo

TDB: Yüksek ücret teklif etmedik, diyaloğa hazırız

Özelden diş hekimliği hizmeti alınması ile ilgili görüşmelerde TDB’nin ilk başlarda yüksek ücret teklif ettiğini söyleyen Bakan Akdağ’a TDB’den yanıt geldi
TDB: Yüksek ücret teklif etmedik, diyaloğa hazırız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Medimagazin’e verdiği röportajda dile getirdiği, “özelden diş hekimliği hizmetleri alımı için yapılan görüşmelerde ilk başlarda TDB’nin yüksek ücret teklif ettiği” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. TDB, teklif edilen ücretlerin asgari ücret tarifesinin altında olduğunu savundu.

TDB’den yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanı’nın ağız diş sağlığı hizmetlerinin başta muayenehaneler olmak üzere tüm özel sağlık kuruluşlarından alınması çalışmalarındaki bilgi eksikliğine bağlı olduğunu düşündüğümüz açıklamaları karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapılması zarureti doğmuştur” denildi.

Açıklamada, 17 Eylül 2008 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik, 18 Eylül 2008 tarihinde de Sağlık Bakanlığına Türk Dişhekimleri Birliği olarak kamunun başta muayenehaneler olmak üzere tüm özel sağlık kuruluşlarından hizmet alınmasına yönelik teklifinin iletildiği ifade edildi. Teklifte, hizmet kalemleri ve bedellerine yer verildiği belirtilen açıklamada, “Hizmet bedelleri TDB Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi’nin de çok altında olup, bu ücretler üzerinde tekrar konuşulabileceği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ifade edilmiştir. Teklifimiz; hem hizmeti kullanacakların, hem hizmeti sunanların, hem de hizmeti finanse eden kamunun yararlanacağı şekilde düşünülerek hazırlanmış; koruyucu diş hekimliği hizmetlerini önceleyen, toplumun hizmete daha rahat ulaşması sonucu memnuniyetini arttıran, sürdürülebilir, denetlenebilir ve kamuya yıllık maksimum maliyeti belli olan bir öneridir” denildi.

SGK yetkilileri ile sürdürülen görüşmelerde Sağlık Bakanı Akdağ’ın röportajda ifade ettiği gibi teklif edilen ücretler üzerinde bir anlaşma ya da anlaşmazlığın söz konusu olmadığı  vurgulanan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in göreve gelmesinden kısa bir süre sonra 3 Eylül 2009 tarihinde bir televizyon programında "ekonomik krizi" gerekçe göstererek ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayacağını açıklaması üzerine yaklaşık bir yıldır sürdürülen hizmet alımı görüşmelerinin sona erdiği ifade edildi.

Açıklamada, “TDB, bugüne kadar ülkemizin ağız diş sağlığı sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı ve vatandaşlarımızın ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini hedeflerken, bunu mesleğin genel menfaatleriyle de uyumlu yürütmeye çalışmış; ilgili Kamu kurumları ile sürekli diyalog kurmuş bununda ötesinde yapıcı bir unsur olabilmek için daima özen göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TDB olarak her zaman yapıcı olmaya ve diyalog kurmaya hazır olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunarız” denildi.
 
    

tdb:
yüksek
ücret
teklif
etmedik
diyaloğa
hazırız
Yorum (6)
Serbest Dişhekimi
Biri bize yalan söylüyor, bu görüşmelerin tutanakları yokmudur ?
0
Cevapla
op.dr.
sayın medimagazin yöneticileri.benden size bir teklif.bu performans sistemini siz de editörlerinize uygulayın.herkes onayladığı ve zamanında yayınladığı yorum başı puanlar alsın ve bu puanlar karşılığında ücretlendirilsin.ne o öyle masa başı devlet memuru gibi.sabah 8 akşam 5.en son yorum yayınlanalı 3 saati geçti.bilgisayarın başında bekle dur ki yeni yorumlar ne zaman yayınlanacak diye.
0
Cevapla
mustafa dağdelen
TDB ayıp etmişsiniz valla.otobanda defihacetten azbir üçret önerinki yol kenarlarını mok götürsün.ya ayıpbe arabanı sorgusuz sualsiz servise verecen hiç sorumluluğu olmadan saat üçreti 130 tl ödetecen ter kıçından akrak yaptığın ameliyatta çocuğuna bişey olunca pırlanta ya sahip olduğunu düşünüp seni milyonlarca lira tazminata mahkum edecekler sen de beleş yap olurmuuuuu.
0
Cevapla
a.özer
bakanlık hizmet satın alma konusunda samimi değil.......yormayalım kendimizi.....adsm ler her ilde ve ilçede varlar.....türk dişhek birliği de geç kaldı.....sorunu öteleye öteleye bu hale getirdi.......
0
Cevapla
Osman D
SGK lıların ideal diş tedavilerinin yapılması hala büyük sorun. Tedavinin nerede yapılacağının yanısıra, kullanılacak protezler için hastalardan binlerce TL ek ücret talep edilmesi de ayrı bir dram. Maalesef hastanecilikte ortaya konulan iyileşme bu alanda olmadı. Dahası TDB nin de bu konuda dişe dokunan bir önerisi yok. Muayenehanelere diş sevki serbest olsa bile bu ortamda tüm diş tedavilerinin yapılması mümkün değil. Engellilerin, küçük çocukların genel anestezi gerektiren tedavileri, cerrahi diş müdaheleleri buna örnek olarak gösterilebilir. Bu alanda hastane düzeyinde bakım sunan, ameliyathanesi ve gözlem üniteleri ve yataklı servisleri bulunan özel ve resmi diş merkezleri en kalıcı çözüm. Diğer tüm yaklaşımlar bana günü kurtarmak gibi geliyor. Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir