Medimagazin logo

Sgk-Mobbing-Hekimlik

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Sgk-Mobbing-Hekimlik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sayın Medimagazin Okuyucuları,


Oldukça önemli bir kuruluş olan Sgk da, bayan ve başarılı Sayın Yadiğar Hanım görev yapmaktadır.

Bundan yaklaşık bir ay kadar önce mobbing uygulamasına maruz kaldığını ve bunun 2 yıl kadar sürdüğünü söyleyince üzüntüm kadar bir  okadar da şaskınlık yaşadım. Değerli bir bürokrat bile bu konuda muzdarip ise biz hekimler olarak acaba bize yapılanlarda mobbing mi diye düşünmeye başladım. Aslında mobbing kaynaklarda kısaca İşyerinde psikolojik taciz” olarak ifade edilmektedir. Peki böyle bir uygulamaya maruz kalan bir bürokrat kendi kurumunda bunların olduğunu  veya  olabileceğine yönelik bir önlem almışmıdır? Oldukça iyi niyetli ve çalışkan  yapıda olan Sayın Başkanının birçok hususu bilmesi de mümkün değildir. Fakat;

 SGK da son 4 yılda sürekli bir sağlık personeli azalması yaşanmaktadır. Hekimler başta olmak üzere eczacı-diş hekimi  sayısında azalma söz konudur. Belki yeni personel alınabilir ama bunların belli bir tecrübeye gelmesi en az 5 yıl alır. Bunun yanında sürekli aldığınız maaş kadar iş yapmıyorsunuz diye sözlü hitaplarda bulunan, 5 dakika geç geldin diye soruşturma açanlar , izin isteyince şimdi olmaz diyenler, saatlik izinlerde zorluk çıkaranlar,bunun sonucu olarak terfi edenler  acaba bir mobbing uygulayıcısı olmuyormu?


SGK  kanunununda hekim, eczacı, diş hekimlerine yüzde 700 kadar ek ödeme verilir denildiği halde uzman hekim -hekim-eczacılar arasında  ek ödeme ayrıma giden ve bu oranı daha düşük olarak personele yansıtmak bir mobbing midir? Uzman hekim-eczacı-hekim aynı işi yani fatura kontrolü yaptığı halde aralarındaki  maaş farkının personel arasında bir huzursuzluk yarattığı görülmemektemidir?

   Bir ilaçı yazmak istersen sen bunu yazamazsın diyenler, performans adı altında kontrol yapılmadan dağıtılan ek ödemeler, acilde aile hekimlerine nöbetler, üniversitede asistanlara uzun süreli nöbetler ,özel hastaneler de fazla getiriniz yok diye anlaşmayı fesih edenlerde bir mobbing uygulayıcı olmuyormu?

Özel hastaneler de hala hoca farkı adı altında fark ücreti isteniliyorsa ,her hastalıklardan her işlemden fark alınıyorsa , en basit ameliyatta (normal doğumda 1000,sezaryanda 3500 ,sünnette 500 vs) yüksek ücretler isteniliyorsa,üniversite hocaları ameliyatları özelde oldukça yüksek ücretler karşılığında yapıyorsa bunlarda vatandaşa ,hastalara mobbing olmuyormu?

 

  Görüldüğü gibi Mobbing her yerde ve çeşitler adı altında karşımıza çıkmaktadır. Özellikle biz hekimlere mobbingsiz günler dileğiyle
  Dr.K.K

sgk-mobbing-hekimlik
Yorum (6)
mehmet
Malesef sağlık sektörü mobbingten en çok muzdarip alan. Bunda yanlış sağlık politikalarının çok etkisi var. Eskiden sağlığa erişim azdı ve çok kıymetliydi, sağlığa erişimin arttırılması elbette güzel ancak sağlık personellerinin çalışma koşullarını iyleştirerek sağlıkta kaliteyi arttırmaya çalışılsa daha iyi olur. Önce çalışan memnun olmalı ki kaliteli hizmet sunabilsin. Umarım düzelir zamanla bunlar.
0
Cevapla
gulsu şahin
yazı güzel özetlenmiş,Ancak bir yerde size katılmıyorum.uz.doktor,diş hekimi,eczacı dünyanın neresine giderseniz gidin,zaten aynı ek ödeme ve maaşı almazlar.Bu durum şu anda sağlık bakanlığında uz.doktor,diş hekimi,eczacı maaşı ek ödemesi farklıdır.aile hekimliğinde de uz.dr ve pratisyen dr. farkı mevcuttur. uz.doktor,diş hekimi,eczacı hepsi fatura incelemekle birlikte,inceledikleri konular,harcanan vakit ve sorumlulukları eşit değildir.Bu yüzden ek ödemelerde eşitlik istenmesi BİR NEVİ EŞİTSİZLİK'tir. MESLEK gruplarını eşitlemek yerine herkesin aldığı ücretin,söz verildiği gibi sağlık bakanlığı çalışanlarıyla eşit olması (ve emekliliğe yansıması) talebinde bulunmak daha mantıklıdır.
0
Cevapla
cerrah tolga
yazı gerçekten çok net ve güzel yazılmış.sgk da herkesin baktığı aynı yanı fatura ve reçete inceleme ise ve kanunda oran aynı ise siz bunu ayıramazsınız.dr gulsu şahin sgk bır hastane değil ve yapılan iş aynı .zaten devlet memurluğundan gelen fark var.ayrıca her ilde sgknın uzman doktoru yokkı.yani bir kardiyoloji faturasına pratisyen bakıyorsa neden aynı ek ödemeyi almasınki.yine eczacıların baktıkları reçete tutarları az veya daha mı kolay.veya eczacılar diş hekimleri fatura bakmıyor muki.bence eşit ise eşit ücret istenilmiş. yazıda profesyonel ve güzel kaleme alınmış.uzman hekim olmama rağmen hak verdim.:)) yazı sadece ek ödeme neden ayrı denmiş maaş ayrı olabilir denilmiş
0
Cevapla
dr tolga
hastane ortamında ek ödeme farklılığına kimse birşey demez.diyemez.Dünyada da böyledir.Ama hastane dışı ortamda söyle düşünün müfettiş iseniz hekim-eczacı-hukuk mezunu olmanız size ekstra bir maaş farklılığı getirirmi.iş aynı ise yanı fatura bakılıyorsa bence ek ödeme aynı olmalıdır.kanunda uzmana şu kadar diş hekimine bu kadar denmiş mi hayır ozaman nedir bu ayrım?sgkda halk sağlığı,farmakoloji vs uzmanı da olsan fazla ek ödeme alcan neden sebebi nedir?
0
Cevapla
cerrah tolga
bu arada sağlık bakanlığındaki birçok uzman sgk daki uzmanların aldıkların daha az alıyor bilginize sayın dr gulsu
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir