Medimagazin logo

20 bin Sağlık Çalışanının garanti gelir sorunu çözüldü

Maliye Bakanlığının görüşü nedeniyle ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkından yararlandırılmayan 4924 sayılı Kanun kapsamındaki yaklaşık 15 bin sözleşmeli personel ile 5 bin vekil-ebe hemşirenin ek ödemede aylık mahsuplaşma sorunu çözüme kavuştu.
20 bin Sağlık Çalışanının garanti gelir sorunu çözüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA–Sağlık Bakanlığı, ek ödemede aylık mahsuplaşma ile ilgili genelgeyi Torba Kanunun ardından yayınlamış, ancak Maliye Bakanlığının olumsuz görüşü nedeniyle döner sermaye ek ödemesi aldığı halde, 4924 Kapsamındaki sözleşmelilerle vekil ebe-hemşireleri kapsam dışı bırakmıştı. Sağlık-Sen, ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının 209 sayılı Döner Sermaye Kanununa göre, döner sermaye hakkı bulunan tüm çalışanları kapsadığını belirterek, Bakanlığa başvuruda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yeni bir genelge yayınlanarak sorun çözüme kavuşturuldu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Torba Kanunla yürürlüğe giren ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkı ile, Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere bağlı bütün sağlık kurumlarında çalışan yaklaşık 400 bin sağlık çalışanının alacağı garanti gelirin alt sınırının eşitlendiğini söyledi. Memiş, düzenleme ile birlikte, döner sermaye gelirlerinin yetersizliğine bakılmaksızın, sağlık hizmetleri sınıfındaki personel için 420 TL, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı Personeli için 380 TL, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli için ise 370 TL garanti gelir sağlandığını kaydetti.

20
bin
sağlık
çalışanının
garanti
gelir
sorunu
çözüldü
Yorum (3)
ALİ CANDAN
BU DURUM ASİSTANLARIDA KAPSIYORMU BİR BİLEN CVP YAZABİLİRMİ
0
Cevapla
KUBAT
Yıllardır bir Allahın kuruşu döner sermaye geliri, hiç bir tazminat, ek gelir ve yan ödeme almayan Kurum Hekimleri ne olacak? Bu mağduriyet, bakan dahil her seviyede yazılı sözlü dile getirildi ama hala körleri ve sağırları oynuyorlar. Sayın bakan önce bu adaletsizliği düzelmeli.
0
Cevapla
MAHMUT
Kurum hekimlerine yapılan haksızlığı, adaletsizliği dile getiren arkadaşı ayakta alkışlıyorum. Bu sözlere kulaklarını kapayan sorumlulara da bir sözüm var: "Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar" ARAF suresi, 179. Ayet, bari bunu duysunlar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir