Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı önünde eylem

Türk Sağlık-Sen üyeleri, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için Sağlık Bakanlığı'nın önünde eylem yaptı.
Sağlık Bakanlığı önünde eylem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlığın önünde toplanan grup, taleplerini içeren pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.
Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, döner sermaye gelirlerinin hekimlerde 7000 TL'ye ulaşırken, sağlık çalışanlarında 250-300 TL civarında kaldığını söyledi.

 

Radyoloji çalışanlarının mesai saatleri artırılarak, sağlıklarının tehlikeye atıldığını ifade eden Yılmaz, Tam Gün Yasası ile hekimlere getirilen döner sermayenin bir kısmının emekliliğe yansıtılması uygulamasına bir an önce diğer sağlık çalışanlarının da dahil edilmesini, çalışanların ücretlerinin insanca yaşam sürebilmelerine yetecek düzeye çıkarılmasını ve radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerinin objektif kriterlere göre yeniden düzenlenmesini talep etti.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, taleplerini yerine getirmesini, aksi takdirde istifa etmesini isteyen Yılmaz, taleplerinin bir hafta içerisinde kabul edilmemesi halinde TBMM'ye ve Başbakanlığa yürümeyi planladıklarını da söyledi. Daha sonra üzerinde ''4-A'', ''4-B'', ''4-C'' ve ''4924'' yazılı beyaz önlük giyen dört kişi ile Sağlık Bakanı Akdağ'ın fotoğrafının bulunduğu maske takan bir eylemci birbirlerine zincirli halde gruptakilerin yanına geldi. Bunun üzerine ''Sözleşmeli kölelik istemiyoruz'', ''Bakan istifa'' sloganları atan eylemciler, alkışlar, düdük ve ıslık sesleriyle Sağlık Bakanlığını protesto etti.

sağlık
bakanlığı
önünde
eylem
Yorum (25)
sait yıldız
BAKAN İSTİFA; yüzlerce kez BAKAN İSTİFA. Ama sayın orhan yılmaz yalanın batsın! YALANIN BATSIN!ben 10 yıllık uzman hekimim değil 7000, değil 6000, değil 5000; asla 4000 bile alamadım.
0
Cevapla
ms(uzman doktor
Yazık çok yazık sizin söylediğiniz 7000 tl civarı rakamlar göstermelık olsun diye bir kaç hastanede veriliyor. neden se tanıdığım hiç bir doktor bu rakamı almıyor. ya bakanlık yalan söylüyor yada binlerce doktor yalancı . işte bakanında yapmak ıstedıgı tam da budur. yiyin bir birinizi sağlık çalışanları bende aradan oyları götüreyim. Ama bir gerçek varki nasıl isek öyle yönetiliyoruz. biliyorum bir sonrakı seçimlerdce bir çoğumuz yine bu bakanlığın uygulamalarının devamı için onlara oy verecegiz. Biz sağlık çalışanlarına müstehaktır. Çünkü aramızdan bir kaç kişi aldıgı bu rakamı hepimize mal ediliyor. Ben 6 nöbet (24 saatlik aktif)+ diğer gunlerde polıklınıkte 100-110 hasta baktım aldıgım performans 2,650 tl. Sizde bu yalanlara inanmaya devam edin. Ama böyle giderse kalıteteli hekim kadroso özele göç edecek. Vatandaş ta özelin kapılarında sürünecek . çok degil 1-2 yıl sonra göreceksiniz. bakanlık kaybettiği değerleri geri almaya çalışacak ama o zamanda kalıtelı kadrolar özelde paranın tadına varıp bir daha dönmeyecek.
0
Cevapla
ercüment yılmaz
Türkiye'de Doktorluk Bitmiştir.. Hekimlik mesleği hiçbir pozisyonda HUZUR içinde yapılamayacak hale gelmiştir!.. Herkese ama herkese(!) GEÇMİŞ OLSUN!...
0
Cevapla
zübeyir örter
Ben bu sendika yöneticilerinin bakanın adamları olduğuna inanıyorum. Çünkü bunlarda dr düşmanı gibi görüntü sergiliyorlar. Hangi dr un 7000 aldığını merak ediyorum. Bu sendikanın hiç mi dr üyesi yok. Geçenlerde de dr ların maaşlarını arttırılması düşüncesine şiddetle karşı çıkmışlardı. Bu zihniyetle gidilirse hiçbir sağlık çalışanı ne zam alabilir ne de özlük hakları düzeltilebilir. Bir polisin maaşının dr dan fazla olduğu bir memlekette böyle sendikalar oldukça sağlık çalışanları daha çok sürüneceklerdir.
0
Cevapla
esra
kim alıyormuş 7000 tl yi??? ne saçmalıyor bunlar ya.gelde kafayı yeme...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir