Medimagazin logo

Tam Günde gerekçeli karar sonrası yeni yasa tasarısı

Tam Günde gerekçeli karar sonrası yeni yasa tasarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tam Gün Yasasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddelerinin yeni hali TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Kanun taslağının Torba Yasayla birlikte yasalaşması bekleniyor. İşte Torba Yasada Tam Günle ilgili maddeler:

 

PDF HALLERİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MADDE 1

MADDE 2

 

 

 

tam gün yasası
yeni hali
anayasa mahkemesi
torba yasa
Yorum (55)
mehmet
Kodamanların istediği oldu. Olan yine genç hekimlere oldu. Genç hekimler çalışma şartlarından, ücretlerden rahatsız. geleceklerinden kaygılı. Sağlık bakanından şikayetçi, sadece sağlık bakanından değil kendilerine hoca ünvanı verilmiş tıp fakültelerinin kadrolarını dolduran ve ölene kadar boşaltmayan kişilerden de rahatsız,tabip odalarının sadece onların istekleri için çabalamasından da.Eğitim vermeyen, görevlerini yapmayan bu kişilere bir kapıyı da bunlar açıyor. Bu iş böyle gitmeyecek,gün gelecek devran dönecek.
0
Cevapla
harun
bizi memleket memleket 3krş döner için gezdirdiniz ya... allah da size syn bakan aynıını yapa..
0
Cevapla
dr y.y
yorumsuz........ Bir ''paragöz'' hekim.A ma hasta bakmaktan,y oğun nöbetlerden, hem annenin hem de karın içindeki başka bir canlının riskini üstlenmekten ve bakanlığın gereksiz ve hoş olmayan takiplerinden bunalan bir hekim..unutulan şu. biz de vatanseveriz,m illetseveriz,insanlarımızı da hastalarımızı da severiz.önceliğimiz para değildir. ama emeğimizin de hakkını almak isteriz.tabii ki onurluca,hakça ve adaletle. 14 mart tıp bayramına neyin vesile olduğu lütfen unutulmasın
0
Cevapla
dt
bu taslağa göre anayasanın gerekçeli kararına aykırı olarak serbest çalışma hakkı elimizden alınmış oluyor.. sadece profesör olanlara sgk ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışma hakkı veriliyor.. iptal edilen sadece birindeki ibaresi yerini koruyor.. nasıl iş anlamıyorum.. bile bile göre göre anayasa mahkemesinin verdiği karara aykırılık...inanın bıktım ..valla...ne yapacaksanız yapın da bir an önce istifa edeyim..
0
Cevapla
diş hekimi
doç dr s.g. nin yorumladığı gibi bir yasa metni bu..profesöre var ama meslek olarak aynı işi yapan diğerine yok..vay vay vay..eğer bu yasa metni de anayasa mahkemesine giderse kesin dönecektir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir