Medimagazin logo

İşte Danıştay’ın “tam gün” kararı

Üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorlar muayenehane açamayacak ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacak
 İşte Danıştay’ın “tam gün” kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Danıştay, kamuda çalışan hekimlerin, muayenehane açamayacağına ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacağına karar verdi.

 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki Tam Gün Yasası ile ilgili basın açıklaması ve üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığına ilişkin işleminin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti.


Buna göre, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorlar muayenehane açamayacak ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacak.


Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki 16 Temmuz 2010 tarihli “Tam Gün Kanunu ile İlgili Basın Açıklaması” ile 5947 sayılı yasa ve bu yasa hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına göre üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığı ve bu uygulamanın 30 Temmuz 2010'dan itibaren başlayacağının duyurulmasına ilişkin işlemin, iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.


Danıştay 5. Dairesi adına Danıştay Nöbetçi Dairesi, Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu işleminin yürütmesini durdurmuştu. Davalı Sağlık Bakanlığı, bu karar itiraz ederek kararın kaldırılmasını istedi. İtirazı görüşen Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu, Sağlık Bakanlığının itirazını kabul etti.


Kurul, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açamayacakları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacaklarına ilişkin işlemi, hukuka uygun buldu.

flash
i̇şte
danıştay’ın
“tam
gün”
kararı
Yorum (160)
ahmet tecer
önce Tekelcilerle uğraştılar, bizler yanlarında yoktuk.sonra Eczacıları dize getirdiler bizler yine yanlarında yoktuk.bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali...Ve şimdi biz doktorlara diz çöktürdüler...biz yine 'YOKUZ' ya.
0
Cevapla
şaban
Anayasa mahkemesinin kararı ile bu karar ters düşmüyor mu? Bu pilav çok su götürür gibi geliyor
0
Cevapla
Prof.Dr.Ercan Kırımi
Hekimler arasında eşitsizliğe yolaçan çok yanlış bir durum. Niye SB yetkilileri ile TTB+Tabip Odaları bir araya gelip ortak çözüm bulmuyorlar da bizleri hukukçuların oyuncağı haline getiriyorlar? Bundan sonra Danıştay'a başka davalar açılıp yeni gariplikler de olacak mı merak ediyorum?
0
Cevapla
A.Can
Anayasa mahkemesi hekimin çalışmasını zaman ve yerle sınırlayamazsın diyor, Danıştay bu kararı veriyor!. Öğretim üyesi tedavi yapabilir, ameliyat yapabilir, diğer bir hekim yapamaz öylemi; NASIL BİR MANTIK...
0
Cevapla
murat ak.
... the end.keşke okumasaydım bu kadar yıl.keşke..keşke..keşke.. yüzü buluyor bu keşkeler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir