Medimagazin logo

Kararname için Anayasa Mahkemesine başvurulacak

ANAYASA Mahkemesi’nce (MYM) iptal edilen ancak Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) içerisinde gizlenerek tekrar başlatılan Tam Gün Yasası büyük bir tepkiye neden oldu.
Kaynak: VATAN
Kararname için Anayasa Mahkemesine başvurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipler Birliği (TTB), kararnamedeki üniversitede çalışan öğretim üyelerinin muayene açması halinde hasta bakamayacağı ve ameliyatlara giremeyeceği yönündeki hüküm için Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı aldı.

 

TTB İkinci Başkanı Prof.Dr. Özdemir Aktan, “TTB olarak Ramazan Bayramı’ndan sonra Anayasa Mahkemesi’ne kararnamenin iptali için bireysel olarak tek tek başvuracağız” dedi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, “Türk Tabipler Birliğinin iptal davası açmak gibi bir yetkisi yok. Onlar CHP ile işbirliği yaparak bu işi yapıyor” dedi.

 

Prof. Dr. Vahit Özmen ise, “Öğretim üyesi üniversitedeki görevini tam olarak yapıyorsa dışarıda da çalışabilmelidir. ABD’de de bu şekilde uygulanıyor” dedi.

kararname
için
anayasa
mahkemesine
başvurulacak
Yorum (8)
hyv
eeeeeeeeee sağlıkbanlığındakiler ne olacak
0
Cevapla
Zekiye Zan
ABD de hastadan para cukkalayıp, hemde faturasını tam kesmeyip, üniversite hastanesinde veya devlet anlaşmalı özel kurumlarda faturası devlete yamanarak tedavi edilmiyor hastalar. SGK nın sağlık kısmı acilen satılmalı ve sağlık sigorta sistemi tamamen özelleşmelidir. Yoksa parayı devlet ödedikçe parayı veren düdüğü çalacaktır.
0
Cevapla
uzdr
Üniversitede çalışanlar şimdiye kadar dürüst ve hakkını vererek çalışsalardı belki söz söylemeye hakları olurdu. Yıllardır üniversite hastanelerinde ne dolaplar döndüğünü Türkiye de yaşayan her doktor biliyor. O yüzden öğretim üyeleri kararlarını biran önce vererek ya tamgünü yada muayenehaneyi seçmeli.
0
Cevapla
kemal
referandumda anayasa mahkemesine tek tek başvuru hakkı getirilmedimi. chp ye şuna buna ne gerek var anayasa mahkemesine kişisel olarak başvurmak benim anayasal hakkımdır.
0
Cevapla
recep durmak
ttb eger sadece universitedeki ogretim uyesi doktor arkadasların birligi icince haber versin bu ne ya biz saglık bakanlıgındakı hekimler ne olacak. bakın birlik olmazsak sayın bakan hedefine ulasacak dert belli ozel hastahenelerin karını arttırmak hastayı dusunen bakan muayenehanelerdende hizmet alır ama nerdeee .ayrıca diş hekimligini bitirmeyide kafasına koymus adsmlerde hastaların saglıgı ile oynanıyor ne halk farkında ne de saglık bakanlıgı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir