Medimagazin logo

Göz profesörü geliştirdiği cihaza kendi ismini verdi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, eskiden ameliyat gerektiren gözden silikon alma operasyonu için geliştirdiği cihaza kendi adını verdi.
Göz profesörü geliştirdiği cihaza kendi ismini verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MALATYA -Türk Patent Enstitüsüne gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Prof. Dr. Selim Doğanay, düzenlediği basın toplantısında, bu cihazın tıp dünyası için önemli olduğunu ifade etti.


     Bu buluşun sahibi olmasının kendisini manevi yönden onurlandırdığını kaydeden Doğanay, şöyle konuştu:


     ''İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi son yıllarda yapmış olduğu başarılı ameliyatlar ve yüksek standartlarda poliklinik hizmetleri ile gerek bölgesel, gerek ulusal göz hastalıkları alanında çok iyi noktalara gelmiştir. Artık hastaların büyük oranda dış merkezlere sevk edildiği günlerden, yurdun değişik yerlerinden sevk alan bir merkez haline gelmiş bulunmaktayız. Şu anda merkezimiz ulusal alanda vitreoretinal tüm ameliyatlar, zor ve özellikle katarakt hastalarının ameliyatları, çocuk ve erişkin göz tansiyonu hastalıkları ameliyatları, kornea nakil ameliyatlarının başarıyla yapıldığı bir merkez haline gelmiştir.''


     Geliştirdiği cihazın ilk olarak uluslararası katılımlı ''Vitreoretinal Canlı Cerrahi Toplantısı''nda tanıtıldığını aktaran Doğanay, şöyle devam etti:


     ''Uluslararası katılımlı 'Vitreoretinal Canlı Cerrahi Toplantısı'nda büyük bir beğeni ve taktir toplayan, önümüzdeki günlerde gerek Avrupa'da gerek ABD'de uluslararası platformlarda sunacağımız, tarafımızdan geliştirilen 'Doğanay Silikon Alma Yöntemi'ni tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Yöntemi ve tarafımızdan geliştirilen cihazı geçtiğimiz aylarda Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaparak resmileştirmiş bulunmaktayız.''

selim doğanay
tıbbi cihaz
göz
turgut özal tıp merkezi
inönü üniversitesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir