Medimagazin logo

'Hamile kadına doktor ilaç vermedi, öldü' diye şikayetçi oldular!

Grip olmasına karşın, doktorunun tavsiyesine uyup ilaç kullanmayan ve kontrol için gittiği muayenede fenalaşıp ölen 8 aylık hamile 40 yaşındaki Zeliha Kara’nın ailesi, doktordan şikayetçi oldu.
Kaynak: HÜRRİYET
'Hamile kadına doktor ilaç vermedi, öldü' diye şikayetçi oldular!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkez Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. C.E.’nin muayenehanesine 16 Ocak’ta kontrole giden 8 aylık hamile Zeliha Kara, burada fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmek istenen Kara yolda öldü. Karnındaki bebeğinin de öldüğü anlaşılan Kara, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde toprağa verildi.

İHMAL İDDİASI
2 yıl önce ilk evliliğini yapan Zeliha Kara’nın ölümünden doktor Prof. Dr. C.E.’yi sorumlu tutan ailesi, şikayetçi oldu. Ablasının doktorun ihmali sonucu öldüğünü ileri süren Mahmut Yanalak şunları söyledi:

"Ablam 38 yaşına kadar hiç evlenmedi. 2 yın önce Ali İhsan Kara ile evlendi. Normal yollarla hamile kaldı ve hamileliği boyunca da Prof. Dr. C.E.’ye kontrole gitti. Yaklaşık bir ay önce gribe yakalandı. Doktoru, bebek için riskli olacağını belirterek ilaç vermedi. Gribi doğal şekilde atlatmasını tavsiye etti, ama bir türlü atlatamadı. 1 aydır grip hastalığı geçmemişti, artık nefes alamaz hale geldi. Doktora tekrar kontrol için gitmiş, orada da fenalaştı, hastaneye götürmek istedikleri sırada hayatını kaybetti. Doktor ablama uygun ilaç vermiş olsaydı şimdi hayatta olacaktı. Doktordan şikayetçiyiz."

'hamile
kadına
doktor
ilaç
vermedi
öldü'
diye
şikayetçi
oldular!
Yorum (23)
port
1 ayda geçmeyen gribin sebebi karda evde oturacağına dışarda gezmekten olabilir mi.bence kesinlikle hasta suçlu.bu meslek beni korkutmaya başladı.
0
Cevapla
hülya
1 ay önce doktora gidiliyor. Kadın doğum doktoru ilaç verdirtmiyor. Her ne hikmetse ölene kadar bekleniyor. Yuhhhhhhhh.Böle yalancılık olmaz...
0
Cevapla
Ersin M
Ölen kişiye allah rahmet eylesin. Bu tür durumlarda insanların şikayetçi olmaları normal olarak karşılanabilir, ancak asıl vahamet buna "evet ihmal var" diyen bir hakimin ortaya çıkmasıyla olur. Dilerim meslektaşımızın karşısına aklı başında bir hakim çıkar. Allah hiçbir meslektaşımı böyle durumlarla karşılaştırmasın inşallah...
0
Cevapla
pratisyen
saldırı saldırı nereye kadar.acilde hasta yakını bir bahane bulup saldırıyor.acil doktoru bitik durumda.döner katsayısı düşük ve emeğinin karşılığını alamıyor.zorla ayda 10 nöbet tutturuluyor.sağlık bakanlığı doktor düşmanı.her zulmü reva görüyor.acilde perişan haldeyiz.
0
Cevapla
prof dr ertekin gülcan
normal yollarla gebe kaldı derken ne kastediyor? anormal yolları nelerdir?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir