Medimagazin logo

Kanseri o çözecek!

Belfast Queens Üniversitesi araştırmacıları kanser, şeker hastalığı ve felç dahil olmak üzere 70 kadar hastalık için potansiyel bir tedavi yönteminin kapısını araladı.
Kanseri o çözecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir kurbağanın derisinden salgılanan proteinin bu hastalıklarda olumlu tedavi yöntemlerine ışık tutabileceği bilgisi verildi. "Waxy Monkey Leaf Frog (Phyllomedusa sauvagii)" türü kurbağanın derisindeki bu proteinin kan damarlarının büyümesini düzenlediği, dengede tuttuğu bu böylece cilt kanserinin de engellenebileceği bildirildi.

Araştırma direktörü Prof. Chris Shaw, amaçlarının insanlığın acılarının dindirmek olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Doğanın iyileştirici özelliği vardır. Bu araştırmada da kanseri tedavi etmenin yolunu aradık. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kanseri doğal yollardan tedavi edebileceğiz. Kansere karşı angiogenesis engelleyicileri üstündeki deneyler farklı stratejiler içeriyor. Bu araştırmada da kurbağadan salgılanan protein kan damarlarının büyümesini önlüyor. Böylece kanser tümörlerinin oluşması engelleniyor. Kanser tümörlerinin büyük bir kısmı oksijen ve besin kaynağı için kan damarlarına ihtiyaç duyar ve kan damarları büyüdüğünde tümörler de büyür. Kurbağadan alınan proteinle kan damarlarının büyümesini durdurulabilir. Bu proteinler, aslında ve tümörlerin yayılmasını sınırlamak ve sonunda kanser hücrelerini yok edebilir.

Prof. Chris Shaw ve araştırmacı ekibi, bu araştırmayla Londra'da Tıpta Yenilik Ödülü'nü almaya hak kazandı.

kanseri
o
çözecek!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir