Medimagazin logo

Sezaryende ilk kez uygulanan yöntem: Anne bebeği kendisi çıkardı

Almanya'da bir klinikte sezaryen yöntemiyle doğum yapan bir annenin, bebeğini karnından kendisinin çıkardığı; bu yönetimin de Avrupa'da ilk kez denendiği açıklandı.
Kaynak: HÜRRİYET - Temel ELCİVAN
Sezaryende ilk kez uygulanan yöntem: Anne bebeği kendisi çıkardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'in internet sayfasında yer verdiği bir habere göre, Hannover yakınlarında bulunan Bad Öynhausen kasabasındaki Kadın Doğum Kliniği'nde, yeni bir doğum yönteminin denendiği belirtildi.


Haberde, söz konusu doğum yönteminin ilk kez Avustralya'da gerçekleştirildiği ve Bad Öynhausen Kadın Doğum Kliniği'nin başhekimi Dr.Manfred Schmitt'in de, bunu Almanya'ya taşıyabilmek için uzun süredir plan yaptığı kaydedildi.

Klinikte doğum vakti gelen 30 yaşındaki Alman anne Oxana Kaiser, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin yardımcı olduğu sezaryen doğumla bebeğini karnından çekip çıkarması kameralarla görüntülendi.

İlk çocuğunu sezaryenle, diğer üçünü de normal doğumla dünyaya getiren anne Oxana Kaiser, Almanya'da ilk kez denenen yöntemle 4.100 gr. ve 57 cm boyunda bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Doğum için belden aşağısı narkozla uyuşturulan anne, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin gözetiminde, başarıyla bebeğini iki eliyle tutarak karnından çekip çıkardığı belirtildi.

Alman basınına haber olan doğumun, yarım saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirildiği, anne ve bebeğinin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

sezaryen
almanya
Yorum (4)
aydin sinal
bu tiyatronun aciklamali videosunu seyrettim,siz sormadan ben bu tiyaro oyunu hakkinda aciklama yapayim,zaten Almanyanin en avam gazetesi olan BILD e haber olan olay:anne peridural veya spinal anestesi(hangisi aciklanmiyor) rutin sezeryan islemi olarak steril örtülüp kesi yapiliyor bebek ciktiktan sonra anneye steril kolluk ve eldiven giydirilip cerrah-anestesi bariyeri olan örtü indirilip bebegi anneye veriliyor,bu arada jinekolog kordonu pensleyip kesiyor,ebe bebegi anneden aliyor,tekrar anestesi örtüsü örtülüp rutin olarak uterus ve karin dikiliyor.THE END.Bu tiyatro oyunuda yeni herhalde,su küveti icinde dogumun herhalde modasi gecti,bir anestesist olarak böyle bir sezeryanda anestesi vermem.,zaten baska bir yerdede yapilmaz zannederim,bakalim Alman tip dergileri bu tiyatro hakkinda ne yazacaklar? sizlerle paylasirim,Bakalim bu tiyatro ne zaman Türkiyede sahneye konacak
0
Cevapla
Ebru
Bu ne midem bulandı offf iyice maymuna cevirdiler tıbbı. Öffffff
0
Cevapla
NGunay
Normal doğuma ne olmuş da karnını kesiyorlar ve algı yönetimi yapıyorlar. "Kendi apandisitini kendin çikar" da yakında vizyonda.
0
Cevapla
aydin sinal
pek ilginizi cekmez ama yinede yaziyorum söz vermistim,almanyada bu sezaryan cok büyük kritik aldi tahminim bir defa yapilmaz,insallan türkiyedede bu gibi tiyatrolar yapilmaz,hem anne hemde bebegi risk altina sokmak sadece klinigin reklamini yapmak icindir,olmaz olsun böyle reklam
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir