Medimagazin logo

Mahkeme kararını verdi, TUS'ta tercih işlemleri 3 Kasım'da başlıyor

TUS- 2014 İlbahar Dönemi 3. yerleştirme işlemleri için tercihler 3 Kasım'da başlayacak
Mahkeme kararını verdi, TUS'ta tercih işlemleri 3 Kasım'da başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2014-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı için verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından cevap kâğıtları yeniden değerlendirildi. Yeni oluşan sınav sonuçlarına göre adaylardan alınacak tercihler doğrultusunda 2014-TUS İlkbahar Dönemi 3. yerleştirme işlemi yapılacak.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı Temel Tıp Bilimleri Testinde yer alan Farmakoloji sorusuna ilişkin Ankara 16. İdare Mahkemesi tarafından verilen Yürütmeyi Durdurma Kararının uygulanması amacıyla ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adayların cevap kâğıtları yeniden değerlendirildi.

Tercihler güncellenebilecek

Tercih sistemi 3-9 Kasım tarihleri arasında adayların erişimine açılacak. Tercih işlemi 3 Kasım tarihinde saat 10.00’da başlayacak. Tercih işlemlerinde tercih sisteminde kullanılacak kontenjan ve koşul tabloları ile yerleştirme kuralları, 2014-TUS İlkbahar Dönemi Yerleştirme işlemleri ile aynı olacak.

2014-TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemleri için tercih yapan adaylar bir kuruma yerleşmiş olsalar da istedikleri takdirde ilk yerleştirmede yapmış oldukları tercihlerini 3 - 9 Kasım tarihleri arasında güncelleyebilecekler.

2014-TUS İlkbahar Dönemi 3. Yerleştirme için 9-14 Ekim tarihleri arasında tercih yapan adaylar da istedikleri takdirde 3 - 9 Kasım tarihleri arasında tercihlerini güncelleyebilecekler.

2014-TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemlerinde tercih hakkı olup ilgili dönemde tercih yapmamış adaylar da bu yerleştirme için 3 - 9 Kasım tarihleri arasında tercih yapabilecek.

Duyuru internetten

Yerleştirme sonuçları, 9-14 Ekim ve veya 3 - 9 Kasım tarihleri arasında bu yerleştirme için tercih yapan ve veya tercihlerini güncelleyen adaylar için açılacak. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara yerleştirme sonuçları açıklanmayacak ve bu adaylarla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Yerleştirme sonuçları yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacak, ilgili kurumlara ise ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek. Yerleşen adaylardan isteyenler, sonuçlar açıklandıktan bir gün sonra başlamak üzere 10 iş günü içerisinde yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmayan adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacak.
 

tus
2015
tercih
hatalı soru
yerleştirme
mahkeme kararı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir