Medimagazin logo

Tıp öğrencileri Afrika'da sağlık taraması yapacak

GAÜN Tıp Fakültesindeki Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü üyeleri, Afrika'da sağlık taraması yapmaya ve Kilis'teki sığınmacı kampında kalan çocuklara temel sağlık eğitimi vermeye hazırlanıyor
Tıp öğrencileri Afrika'da sağlık taraması yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesinde Yeryüzü Doktorlarının bir kolu olarak kurulan Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü üyeleri, Afrika'da sağlık taraması yapacak, Kilis sığınmacı kampında çocuklara temel sağlık eğitimi verecek.

GAÜN Genç Yeryüzü Doktorları Kulüp Başkanı Büşra Ayyıldız, Tıp Fakültesi Dekanlığında kulüp üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Ayyıldız, kulübü 2 yıl önce Yeryüzü Doktorlarının bir kolu olarak kurmaya karar verdiklerini ancak bunu resmi işlemler yüzünden nisan ayında gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Biri yurt dışında, diğeri yurtta olmak üzere iki proje hazırladıklarını dile getiren Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Yeryüzü Doktorları ile Afrika kıtasında sağlık taraması yapacağız. Yurtta da Kilis mülteci kampında sağlık çadırı kurarak çocuklara el yıkama, diş fırçalama gibi temel sağlık eğitimi vereceğiz. Ayrıca çocukları mutlu edebilmek için eğlenceli etkinlikler de yapmayı planlıyoruz."

Yeryüzü Doktorlarının yurt dışında kurulduğunu hatırlatan Ayyıldız, "1999 Marmara depreminden sonra kurulmasına karar verilmiştir. Yeryüzü Doktorları, Türkiye'de resmi işlemler uzun sürdüğünden Türk doktorlarının da desteğiyle İngiltere'de kurulmuştur. Amaçları temek sağlık imkanlarından yararlanamayan coğrafyalara sağlık hizmeti götürebilmektir. Hiçbir kuruma ve gruba bağlı değildir. İnsani amaçlarla kurulmuştur" diye konuştu.

GAÜN Genç Yeryüzü Doktorları Kulüp Başkan Yardımcısı Özge Horoz da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi özel günlerde çocukları ve gençleri bilgilendiren seminerler düzenleyeceklerine değindi, tansiyon ve şeker taraması yapacaklarını kaydetti.
 

tıp fakültesi öğrencileri
genç yeryüzü doktorları
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir