Medimagazin logo

Türkiye'de eğitim alan Çinli doktorları 14 milyon çift bekliyor!

Dünyanın en büyük ülkesi Çin’den gelen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı 13 doktor Türkiye’de tüp bebek tedavisindeki en güncel gelişmeler konusunda 3 gün süren bir eğitimden geçti.
Türkiye'de eğitim alan Çinli doktorları 14 milyon çift bekliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Eğitimin gerçekleştiren sağlık kuruluşu  Anatolia Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’nin  Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yaralı, “Bu işbirlikleri Türkiye’nin tüp bebek konusundaki geldiği ileri noktanın uluslararası alanda da fark edildiğini gösteriyor. Türkiye hem çok nitelikli hekim gücüyle hem de ekonomik tedavi seçenekleriyle sağlık turizmi açısından dünyada da ilgi odağı” diye konuştu.

Çin’deki kamu ve özel tüp bebek merkezlerinden gelen 13 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve embriyologlara Prof. Dr. Hakan Yaralı başkanlığındaki Türk doktorları tarafından üç gün süreyle güncel gelişmelerle ilgili bilgi verildi.

Türkiye’de tahmini olarak 150 bin çiftin, Çin’de ise 14 milyon çocuk sahibi olma sorunu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hakan Yaralı, sözlerini  şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de 150 bin çiftin çocuk sahibi olamama sorunu olduğu düşünülüyor. Yılda ise ortalama 40 bin tüp bebek uygulaması yapılıyor. Türkiye’de ihtiyacı olduğu halde bu tedavi seçeneğinden yararlanamayan çiftler var.

Çin’de ise bir yılda tek başına 20 bin tüp bebek uygulaması yapan merkezler var. Çin’de de devlet tüp bebek tedavisi için destek veriyor. Hasta sayısı çok olduğu için Çinli uzmanlar tüp bebek alanındaki bilgilerini güncellemeyi çok önemsiyorlar. Bize gelen 13 Çinli hekimle, hem laboratuar deneyimlerimizi hem de klinik bilgilerimizi paylaştık. Hastalar üzerinde tartıştık. Türkiye’de aldıkları ileri eğitimden son derece memnun kalarak ülkelerine döndüler. Bu tip uluslararası işbirlikleri ve eğitim çalışmalarımız ise sürecek.”

prof. dr. hakan yaralı
eğitim
çinli doktorlar
anatolia kadın sağlığı ve tüp bebek merkezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir