Medimagazin logo

YDUS branşları ve tarihi belli oldu

YDUS branşları ve tarihi belli oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2011-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS): Başvurular

Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) daha ileri seviyede Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi  görmek  isteyen  adaylar  için  "2011–Tıpta  Yan  Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS)", 16 Temmuz 2011 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

2011-YDUS; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji ana bilim dallarında yapılacaktır.

2011-YDUS’a başvuru süresi 13-22 Haziran 2011 tarihleri arasındadır. Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2011-YDUS Kılavuzu'nda yer alacaktır. Kılavuz dağıtımı yapılmayacaktır.

Adaylar, Kılavuz ile başvuru merkezleri bilgilerine, sınava başvuru süresi içerisinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.  2011-YDUS ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2011-YDUS adaylarına duyurulur.

ydus
branşları
ve
tarihi
belli
oldu
Yorum (12)
necat kalecileroğlu
Aile Hekimligi uzmanlarına ve acil tıp uzmanlarına , branslarıyla ilgili yan dal hakkını ne zaman vereceksiniz.Aile hekimligi uzmanları için geriatri,adölesan tıp acil tıp uzmanları için yoğun bakım ve spor hekimliği dalları.bu bransları bransıda görmezlikten gelemezsiniz
0
Cevapla
betül başaran
Osym tutarsız olmayı sürdürüyor. 31 martta ydus için açıklanan bölümlerle şimdikiler farklı bizler sınav için çalıştık tatil planımızı ona göre yaptık.Ama öğreniyoruz ki sınav yok.Bu kadar.... ne yazık ki buraya kadar....
0
Cevapla
YAPRAK ALPER
nöroloji???
0
Cevapla
alp tural
Acil tip uzmanlari ne anlar yogun bakimdan? nerede verilmis onlara yogun bakim uzmanligi ucmayin arkadaslar din kardesiyiz.
0
Cevapla
Dr. xyz
Alp Tural, acil tıp uzmanları yoğun bakım üst uzmanlığı yapıyor Amerika'da. Üstelik acilcilerden çok da iyi yoğun bakımcılar yetişir, çünkü hem dahili hem de cerrahi branşları hastalarına aşinalar. Türkiye'de de böyle olacak bu iş.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir