Medimagazin logo

Diş hastanesinde ortodontist sıkıntısı

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Ortodonti Servisi'nde yaşanan yoğunluk, vatandaşın tepkisini çekiyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastaneye iki ortodontist daha istediklerini belirterek, yeni hekimlerin gelmesiyle yoğunluğun biteceği müjdesini verdi.
Diş hastanesinde ortodontist sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplumda yüksek oranda görülen diş ve çene bozukluklarının tedavi edildiği ortodonti bölümünde, doktor yetersizliği sebebiyle önemli sıkıntılar yaşanıyor. Sadece bir doktorun görev yaptığı serviste zaman zaman uzun yığılmalar oluşuyor. Diş hastanesinde tedavisi yapılamayan hastalar ise özele sevk ediliyor. Günde 15 hastanın özele sevk edildiği ortodonti bölümünde, yoğunluk bir türlü giderilemiyor.


    Vatandaşların şikayetçi olduğu bu durum nihayet çözüme kavuşuyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sıkıntıyı çözmek için çalıştıklarını söyledi. Hastanede bir adet ortodontist bulunduğuna dikkat çeken Dr. Akan, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 ortodontist daha talep ettiklerini dile getirdi. Dr. Akan, vatandaşların sorun yaşamadan tedavilerini gerçekleştirebilecekleri bir ortamın oluşturulacağını vurguladı.


    Vatandaşların şikayetçi olduğu bir diğer konu olan hamile bayanların diş çekiminde yaşadıkları problemlerin de çözüleceğini müjdeleyen Akan, Şevket Yılmaz Hastanesi’nden faydalanılacağını kaydetti.

diş
hastanesinde
ortodontist
sıkıntısı
Yorum (6)
o.b.
gorunen o ki yakinda dis hekimlerine de mecburi hizmet geliyor:)
0
Cevapla
dr.e
Dişhekimliğinde uzmanlık ile birlikte mecburi hizmet'te gelmeli.. böylece sadece kârlı yerlerde değil karlı yerlerde de dişhekimlerimizi görmeyi umuyoruz.... Zaten dişhekimleri adına bugüne kadar herşeyi!! düşünen TDB'de öyle demiyor muydu? Diş hekimi sayımız yeterli, diş hekimi dağılımı dengesiz, yeni fakülteye gerek yok... Hadi bakalım mecburi hizmet ile dağıtsınlar, yorgan gitsin kavga bitsin... saygılarımla...
0
Cevapla
mela haydar
diş hekimliği hizmetini rakipsiz sunmaya gayret eden hükümetin bazı uzmanlık alanlarında hizmet sunumu sıkıntısı çektiği malum.bazı uzmanlık alanlarında dişhekimliğine zorunlu hizmet getirmesi gerekiyor.sevk yoksa özelden hizmet alımı yoksa zorunlu hizmet kaçınılmaz.birçok kişinin hoşuna gitmese de.
1
Cevapla
abdullah özer
eşit adaletli adam kayırılmadan yapılan bir sınav sonrası pek çok hekimin uzmanlığını aldıktan sonra mecburi hizmeti yapması sorun olmayacaktır. asıl sorun uzmanlığın mülakatla değil sınavla kazanılması hakkının tüm dişhekimlerine verilmesidir..ama bu güne kadar diş hek fakültelerindeki adam kayırma eş dost akraba kadrolar la mı uzmanlaşan kaymak tabakamı mecburi hizmet yapacaktı....tıp doktorluğuna göre sistem ve uzmanlaşma henüz oturmamış halde şu an.....mecburi hizmet sonraki uygulama olur....
0
Cevapla
ahmet
yapılması planlanan çözümü ben söyleyeyim partisyen diş hekimlerini 6 aylık kursla ortodonti sertifikası vermek
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir