Medimagazin logo

AÜ’de açılacak fakülte SDÜ’yü olumsuz etkiler

Antalya Dişhekimleri Odası, Akdeniz Üniversitesi’nde açılması planlanan Dişhekimliği Fakültesi’nin, Isparta’daki fakülteyi olumsuz yönde etkileyeceğini iddia etti.
AÜ’de açılacak fakülte SDÜ’yü olumsuz etkiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Caner Güleç, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Dişhekimliği Fakültesi’nin açılması ve diş hekimliğinde 8 dalda uzmanlık düzenlemelerinin yapılması konusunda basın toplantısı düzenledi. AÜ’de açılacak olan Dişhekimliği Fakültesi’ne karşı olmadıklarını belirten Caner Güleç, bu bölümlerin kurulması planlanmasında fakültelerin fiziki şartları, eğitim kadrolarının yetersizliği, bölgesel dağılımları, nüfus ve mevcut diş hekimi dağılımı göz önüne alınmadan yapıldığını ifade etti.


Türkiye’de şuanda 34 diş hekimliği fakültesi olduğunu belirten Güleç, bu fakültelerin sadece 25’nin eğitim verdiğini, geri kalan 9’nun sadece tabela fakültesi durumunda olduğunu iddia etti. Akdeniz Bölgesi’nde Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’nde Dişhekimliği Fakültesi’nin olduğunu kaydeden Güleç, "SDÜ henüz kuruluş sorunlarını aşamadan yeni bir açılacak diş hekimliği fakültesinin Isparta’daki fakültenin çalışmalarını ve araştırma kapasitesini ciddi anlamda azaltacağını sanıyorum." dedi.


Güleç, Dişhekimleri Odası olarak Antalya’da açılacak olan bölümden dolayı süreç işleyişinde Rektör İsrafil Kurtcephe’nin kendileriyle diyaloğa geçmemiş olmasının kendileri adına üzüntü verici olduğunu aktardı.

antalya diş hekimleri odası
diş hekimliği fakültesi
sdü
Yorum (5)
murat
neden kotu etkilesin ki? bakiniz 141 universite varmis ulkemde..bunlarda 64 adet tip fakultesi bulunmaktaymis.olmayanlarin bir cogunda da acilmasi gundemdeymis..hepsine zibil gibi talep var.oradan sekenler de rahat rahat dis ,eczacilik doldurur.
0
Cevapla
dr.kerim
saygıdeğer oda başkanı Antalya'da açılacak fakültenin SDÜ'yü olumsuz etkileyeceğinden dert yanmış!!! Antalya'da senelerdir diş hekimliği fakültesi açılmaması yönündeki oda baskısının en nihayetinde! aşılmış olmasına daha çok üzüldüğünü de belirtseymiş keşke... TDB uzmana, uzmanlığa gerek yok der, uzman tedavisine ihtiyacı olan hastalar taşımalı eğitim usulünce antalya-ısparta hattında gider gelir, doktora eğitimi, doktoraya alınma kriterleri deseniz başlı başına bir muamma, ama var ol TDB!!!
0
Cevapla
Hasan Ekim
Diş hekimliğinin de nihayette pratisyenlik olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Pratisyen bir diş hekimi de pratisyen hekim gibi hastaların %70-80'nini tedavi edebilir. Ama uzmanlık gerektiren dallarda var. Odalar ekonomik ve mesleki yetkilerden kaynaklanan kaygılar nedeniyle bilime karşı çıkmamalı, destek vermelidir. Böylece ülkemizde protezler yerine implantlar devrini de başlatırız. Diş hekimliği ülkemizde biraz geri kaldı. Rektöre teşekkür etmek gerekiyor. Böylece yeni nesil diş hekimleri uzmanlaşarak çağa uygun tedavilerin yapılmasına da ön ayak olacaklar.
0
Cevapla
asistan
ekonomik kaygılardan dolayı bir karşı çıkış olduğu apaçık ortada,akdeniz üniversitesinin bu işin üstesinden geleceğine eminim.Artık bu tarz kaygılar taşımanın anlamı yok,önümüzdeki yıllarda zaten kampüs hastaneler ile her hastaya her türlü sağlık hizmeti vaad ediliyor
0
Cevapla
serta soylu
Bu tdb denilen sağlık örgütümü ne zıkkımsa kendini ne zannediyor, her yerde ön plana çıkıyor. Bu oda başkanlarını toplayıp sorcacaksın kaçı implantdan anlar, kaçı apeksifikasyon yapmış, kaçı ortodontik tedavi yapmış sade laf....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir