Medimagazin logo

Bir Diş Hekimliği Fakültesi daha geliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması kararının Resmi Gazete’de yayımlandığı bildirildi.
Bir Diş Hekimliği Fakültesi daha geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

AKÜ’den yapılan açıklamaya göre, bazı üniversitelerde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, 27906 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, AKÜ ile birlikte Adıyaman Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararlaştırıldı. Bu kararla birlikte AKÜ bünyesindeki fakülte sayısı 11'e yükseldi.
 
Açıklamada, daha önce süreci başlatılmış olan AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluş aşamalarının, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak'ın Ankara nezdinde son 15 gündür yaptığı yoğun takip ve Çevre ve Orman Veysel Eroğlu'nun katkılarıyla Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tamamlandığı belirtildi. AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin, son teknoloji ve bilimsel veriler ile ağız ve diş sağlığı eğitim-öğretimi verecek ve idealist bilim insanlarına imkân sağlayacak şekilde en kısa sürede akademik yapılanması tamamlanarak eğitim, öğretime başlamasının planlandığı bildirildi.
bir
diş
hekimliği
fakültesi
daha
geliyor
Yorum (3)
özfer
açın açın memlektte yeterince işsiz yok sanki , yenilerini ekleyin , zaten meslekte saygınlık diplere vurmuş ...
0
Cevapla
DT
Aç bakalım nereye kadar. Önemli olan fakülte açmak değil,öğrencilere kim ne anlatacak. Rizeye diş hekimliği fak. açtın dekanı 3 aydır yok.Sade iş olsun...
0
Cevapla
mustafa tunç
gerçekten anlam vermekte zorluk çekiyorum bizi yönetme çabası içinde olan insanlar bu kadar öngörüsüz ve çapsız olabilir mi!!!ama öyleler.her yere üniversite aç her yere fakülte aç okumuş işsiz ordusu daha da artsın,hem eğitimin hem verilen hizmetin kalitesi yerlerde sürünsün aynen devam...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir