Medimagazin logo

Diş Hekimliği Uzmanlığı Sınavı talebi

Türk Sağlık Sen tarafından hazırlanan raporda, diş hekimleri için uzmanlık sınavı yapılması önerildi.
Diş Hekimliği Uzmanlığı Sınavı talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

     Türk Sağlık Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendika tarafından ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunları ile ilgili bir rapor hazırlandığı belirtildi.

     Açıklamaya göre raporda, zehirli ve zararlı kimyasal maddelere, silika tozlarına, çapraz enfeksiyon riskine ve havalandırması yetersiz ortam koşullarına maruz kalan diş protez teknisyenlerinde, ümitsizlik, uykusuzluk yorgunluk, işitme ve görme bozukluğu, hafıza ve konsantrasyon bozukluğu, boyun ve bel fıtıkları, sinir sıkışması, alerjik astım, akciğer kanseri, hepatit B-C gibi rahatsızların görüldüğü ifade edildi. Laboratuvarların fiziki ve hijyenik koşullarının sağlığa uygun şekilde düzenlenmesi, çalışma koşullarını iyileştirici tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekildi. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin diş protez laboratuvarlarında görev yapan birçok personelin meslek hastalığına yakalandığı ifade edilerek, bu personele tazminat ödenmesi için düzenleme yapılması istendi.

     Diş hekimlerinin uzmanlaşmalarının önünün kapandığı ileri sürülen raporda, tabiplerin uzmanlaşarak mesleğinde iyi bir konuma geldikleri, özlük ve sosyal haklar elde ettikleri, ancak diş hekimlerinin bu tür haklardan mahrum bırakıldığı savunuldu. Diş hekimleri için diş hekimliği uzmanlık sınavı uygulanmaya başlanması önerilen raporda, diş hekimleri ile pratisyen hekimler arasındaki iş güçlüğü, iş riski ve temininde güçlük zamları ile yan ödeme oranları arasındaki farkın kapatılması istendi.

diş
hekimliği
uzmanlığı
sınavı
talebi
Yorum (7)
dtcan
Bu tür iyileştirmelere ve gelişmelere engel olacak bir TDB varken imkansız... hele "uzmanlık" diye bi kelime sakın kullanmayın, o tür yeniliğe çok kötü gıcık oluyorlar.. dişhekimliğinin bugünkü halinin asıl sorumlusu, her gelişmeye kapalı, kısır politikaların içinde kaybolup gitmiş olan TDB dir..
0
Cevapla
tuna akman
TDB yönetimi ve onların destekçileri uzmanlık yasasının çıkmasını neden istesinler ki. Bu boşlukta neredeyse serbest çalışan diş hekimlerinin tamamına yakın kendi muayenehanelerinde her türlü cerahi müdahaleyi alenen yapmaya başladı.insan hayatı bu kadar ucuzmu? diye sormak geliyor içimden. Afyonda katarak ameliyatı (üstelik bir hastanede) olup gözlerini kaybeden vatandaşların yaşadığına benzer bir olumsuzluğun gerçekleşmesi bekleniyor...Diş hekimiliği eğitimi almış ve bu siteyi takip eden hekimlere sormak isterim.Sizce sadece bir kaç saatlik uygulamayı izlemiş ve akabinde muayenehanesinde implant benzeri cerahi bir işlemi gerçekleştiren bir diş hekiminin bu davranışı etikmidir,değilmidir? Tamamen ticari kaygılarla hiçte hijyenik olmayan böylesi ortamlarda bu tür cerahi müdahaleler,beklenmedik komplikasyonlara yol açar mı açmaz mı? Hepinize sağlıklı günler diliyorum..
0
Cevapla
Rohirrim
Bir dis hekimi adayiolarak dusa kesinlikle karsiyim.. Biz zaten 5 sene boyunca cenecerrahisiyle ortodontik mudahaleler disinda tum her seyi ogreniyoruz tekrardan uzmanlik adi altinda senelerce para ve zaman harcamak aptalliktan baska bir sey degil.
0
Cevapla
ali demir
sınav olmadan nasıl uzman olacaz,üniversiteler babalarının tarlası olmuş.yarısının soyadı ya prof la yada rektörle aynı.ben alınmadım iki yıl sınıfta kalan uzman.benim de babam ortodontide prof olsa bende istemem.
0
Cevapla
ali veli
TDB yi merak ediyorum insan tek taraflı dilekçe örneği koyar mı.madem öyle bide isteyenlerin dilekçe örneğini koy,bak bakalım kaç kişi istiyor.kendi adına karar vermiş kendi adına dilekçe koymuş.bumu demokrasi,bu nasıl taraf tutmama.kendine çok güveniyorsa bide isteyorum diye dilekçe koysun bide ona bakalım.diyorlsrki bizi pratisyen hekim yapıyorlar.iyi de biz zaten şimdi pratisyen hekimiz,benim katsayım düşük uzman doktordan.bıraksın böyle laf kalabalığını,kamu maliyeti artarmış;kamuyu bu kadar düşünürler dışarda bi dişe deli gibi para isterler.benim uzman olabilmemin tek yolu sınav,aptallık mı ben aptal olmak istiyorm kime ne.bu sınav OLMALI
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir