Medimagazin logo

Ege'nin en büyük vakıf diş hastanesi açıldı

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin yeni binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türkiye’nin sağlık alanında çağ atladığını, özel sektör ve vakıf üniversitelerinin örnek yatırımlarıyla buna büyük destek sağladığını söyledi.
Ege'nin en büyük vakıf diş hastanesi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son yıllarda büyük bir yatırım hamlesi içine giren Şifa Üniversitesi; 7 hastane, 4 tane ayakta teşhis ve tedavi merkezinin ardından şimdi de sağlık ağına Ege Bölgesi’nin en büyük vakıf üniversitesi diş hastanesini kattı. Şifa Üniversitesi Rektörlük binasının hemen yanında yer alan 4 katlı ve 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.


Açılışa Somali Hükümeti Sağlık, Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Meryem Kasım Ahmed, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ile çok sayıda davetli katıldı.


Şifa Üniversitesi ve hastanelerinin İzmir’in değerli bir markası olduğuna dikkat çeken Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, “Şifa, üniversitesini kurduktan sonra da her geçen gün yeni yatırımlarla büyümektedir. Biri Erzurum’da olmak üzere 7 tane hastane, 4 tane ayakta teşhis ve tedavi merkezi, bir eğitim kampüsü ve iki öğrenci yurdu ile 14 müessese ile hizmet veren Şifa Üniversitesi, bugün de Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin yeni binasını hizmete açmaktadır. Yeni ve modern binamızda hem öğrencilerimize hem de hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermeyi planlıyoruz. 18 öğretim üyemiz, 8 diş hekimimiz, 56 diş üniti ile diş hekimliği ile ilgili tüm branşlarda hizmet vereceğiz. Özellikle çocuk diş hekimliği, estetik diş hekimliği, ortodonti ve implantoloji gibi konularda; özellikle de genel anesteziyi ilgilendiren tüm alanlarda tecrübeli öğretim üyesi arkadaşlarımızla yalnızca İzmir’e değil, Türkiye’ye hatta dünyaya şifa dağıtmak istiyoruz” diye konuştu.


Prof. Dr. Yılmaz, Diş Hekimliği Fakülte ve Hastanesini; eğitimin en iyisini veren, hizmetin en kalitelisini sunan, her türlü teknolojiyi kullanan, araştıran ve sorgulayan; bilim dünyasına ve insanlığa katkıda bulunan Türkiye’de ve dünyada saygın bir kurum haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.


ŞİFA’DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
Şifa Üniversitesi kurulmadan önce Basmane, Bornova ve Erzurum hastaneleri ile Şifa’nın, Sağlık Bakanlığı’nın A Kalite hastaneleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, üniversitenin kurulması ile de çok daha güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Erdoğan, “Türkiye’de hakikaten güzel şeyler oluyor. Türkiye’de güzel şeyler olurken, Şifa Üniversitesi’nde de güzel şeyler oluyor. 3 yıl önce henüz üniversitenin kurulması aşamasında bunların hiç biri yoktu. Karşıda gördüğünüz rektörlük binası yoktu, burası yoktu. Basmane, Bornova ile Erzurum’daki Türkiye’nin yüz akı olan A kalite hastanelerimiz vardı. Şifa Üniversitesi, ilgili kanunun Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmasının hemen ardından YÖK’ün onayı ile birinci senesinde tıp, diş ve sağlık bilimleri fakültelerine öğrenci aldı. Bu öğrenciler bu yıl 3. Sınıfta okuyorlar. Bu sene bir ek daha oldu, Buca’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, 8 branşta eğitime başladı, 9. branşa da ek yerleştirmeden öğrenci alıyor. Geçen yıl 530 olan Şifa Üniversitesi öğrenci sayısı bu yıl 1100 kişiye ulaştı. Yurt dışından da öğrencilerimiz geldiler. Bugün açalışını yaptığımız bu hastanemiz de Ege Bölgesi’nin en güzel vakıf diş hastanesi oldu. Her şey tıkır tıkır işliyor. Ben de bizzat burada tedavi hizmeti almaya başlayan biri olarak, hekimlerin çalışmasını yakından takip ettim. İnşallah daha güzel günlerde buluşacağız” diye konuştu.


SAĞLIK DEVRİMİNE ÖZEL SEKTÖRÜN KATKISI BÜYÜK
Açılışa katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını söyledi. Vali Toprak, “Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını herkes kabul ediyor. Bu kapsamda bir taraftan kamu imkânları ile önemli yatırımlar yapılıyor. Gerek fiziksel yapının geliştirilmesi gerekse iç donanımı ve teknolojinin son noktada kullanılması ile ilgili ve gerekse insan unsurunun iyi ve kaliteli bir noktada sağlık hizmetlerini sunması ile ilgili çok güzel gelişmeler var. Tüm bu gelişmeler olurken işte özel sektörün, vakıf üniversitelerimizin sonsuz katkı ve desteklerini görüyoruz. Onun için ben Şifa Üniversitemize, değerli Rektörümüze, çalışanlarına ve öğrencilerine bu güzel hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte ve Hastanesi’nin kalitesi ile dünya ölçeğinde hizmet sunmaya hazır olduğunu belirten Vali Toprak, “Burada Şifa Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıfına gelmiş öğrencilerinin bu yeni binada eğitim alacak olması güzel ama aynı zamanda 56 ünitlik Diş Hastanesi’nin ilimize ve ülkemize hizmet vermeye başlamış olması ayrı bir gurur kaynağıdır diye düşünüyorum” diye konuştu.


Bugün İzmir’de 3 bin 500 yabancı öğrencinin 9 üniversitede eğitim gördüğüne de dikkat çeken Vali Toprak, “Bu bilim yuvalarında, onlara güzel bir katkı koyabilirsek; onların da ülkemizi tanıtmada önemli bir fırsat oluşturacağını düşünüyorum. Hem de bu öğrenciler vasıtasıyla sevgi ve hoşgörüyü dünyaya yayarak, yüreklerde, düşüncelerde olumlu bir yer bulacağız” dedi.


Konuşmaların ardından Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Toprak ve davetliler, Diş Hekimliği Fakültesi ile Hastanesi’nin derslik, laboratuvar ve tedavi birimlerinde incelemelerde bulundular.

şifa üniversitesi diş hekimliği fakültesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir