Medimagazin logo

İnönü Üniversite öğretim üyesine TÜBİTAK'tan teşvik ödülü

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar, TÜBİTAK Bilim Kurulunca teşvik ödülüne layık görüldü.
İnönü Üniversite öğretim üyesine TÜBİTAK'tan teşvik ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üniversiteden yapılan yazı açıklamada, 2015 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirmelerin sonuçlandığı, TÜBİTAK Bilim Kurulunca 2015 yılında 4 bilim ödülü, bir özel ödül ve 13 teşvik ödülü verildiği belirtildi.

Açıklanan sonuçlara göre, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar'a "kalp, böbrek ve damar sistemi patolojilerinde iskemi-reperfüzyon ve serbest radikal hasarı ve antioksidan tedaviler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" dolayısıyla TÜBİTAK Teşvik Ödülü verildiği bildirilen açıklamada, teşvik ödülünün yapılan çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verildiği kaydedildi.

Ödülün 20 bin lira para, gümüş plaket ve ödül beratından oluştuğu aktarılan açıklamada, daha önceki yıllarda İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Özdemir ile Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Atalay'ın da TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldığı anımsatıldı. Açıklamada, "Bu yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar'ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz" ifadesine yer verildi.

i̇nönü
üniversite
öğretim
üyesine
tübi̇tak'tan
teşvik
ödülü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir