Medimagazin logo

Abdi İbrahim’le yeni ülkelere yelken açtı

Dünyanın en güçlü kadınları arasında gösterilen Candan Karabağlı liderliğindeki Abdi İbrahim İlaç, yeni satın almalar ve ortaklıklarla küresel şirket olmayı hedefliyor
Kaynak: TÜRKİYE
Abdi İbrahim’le yeni ülkelere yelken açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Abdi İbrahim İlaç Sanayi Üst Yöneticisi (CEO) Candan Karabağlı, görevine şirkete getirdiği yeni hedeflerle başladı. Unilever’de çeşitli pozisyonlarda çalışmasının ardından 7 ay önce Abdi İbrahim’in teklifini kabul eden Karabağlı, yeni hedeflere doğru yola çıktı. 5 yıl içinde 5-6 ülkede 50-100 milyon dolarlık satın alma yapacaklarını ifade eden Karabağlı, dün düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’de pazar lideri olan Abdi İbrahim, 2012’de 100. yılını kutlayacak. Gelecek 10-20 yılda sağlayacağımız başarıda Ar-Ge kilit faktör olacak” dedi.
 
Abdi İbrahim’in yatırım yapmaya ve istihdamı artırmaya devam edeceğini, küresel güçlerini artıracaklarını söyledi. Bunun için önce çevre ülkelerde yer alacaklarını, daha sonra bu çevreyi genişleteceklerini belirten Karabağlı, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Cezayir’de ofisleri bulunduğunu, Suudi Arabistan ve Rusya gibi bazı yeni ülkelere girdiklerini, bu yılın sonundan itibaren de Belçika ve Lüksemburg’da ilaçlarının satılmaya başlanacağını anlattı. Avrupa’nın 27 ülkesinde ruhsatlama işlemlerinin devam ettiğini belirten Candan Karabağlı, 250 tane ürünleri olduğunu, bu ürünlerin Avrupa’daki piyasalarda da ruhsatlama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti. Şu anda dantel örer gibi araştırma yaptıklarını, 10 yılda en az 5-6 pazarda olacaklarını, hem üretim hem de pazarlamaya yönelik şirketler kurup ortaklıklar yapabileceklerini de söyleyen Karabağlı, satın almaları da Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi ülkelerde düşündüklerini dile getirdi. 
 
BİZİ ALMAK İSTEYEN ÇOK
Birçok ülke ve şirketten ortaklık teklifleri aldıklarını belirten Candan Karabağlı, “Ancak azınlık hissemizi paylaşabiliriz. Kontrol bizde olmalı. Çoğunluğu satmayız” dedi.
abdi
i̇brahim’le
yeni
ülkelere
yelken
açtı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir