Medimagazin logo

Belki Başbakan’a gidip ‘ilk Türk ilacını yaptık’ deriz

Fransız ilaç şirketi Sanofi-Aventis, Türkiye’deki Ar-Ge çalışmalarını genişletmeye yönelik olarak Ege Üniversitesi ile 3 yıllık protokol imzaladı. Protokolle Sanofi-Aventis, Ege Üniversitesi ile yürüttüğü klinik çalışma sayısının artırılmasını hedefliyor.
Kaynak: HÜRRİYET EGE
Belki Başbakan’a gidip ‘ilk Türk ilacını yaptık’ deriz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Sanofi-Aventis İlaçları Ülke Başkanı Olivier Guillaume, “Türkiye’de bulunduğumuz süre içerisinde Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptık. Yakında ihracat da başlayacak. Kendimizi bir Türk şirketi gibi görüyoruz. Türkiye’den hiç bir yere gitmeyeceğiz. Başbakan’ın Türk işadamlarından yerli otomobil istediğini biliyorum. Belki bu girişimimizle biz de Başbakan’a gidip ‘ilk yerli moleküllere sahip Türk ilacını yaptık’ deriz” diye konuştu.
 
İhracata başlayacak
 
Lüleburgaz’daki fabrikalarında yıllık 190 milyon kutu üretim gerçekleştirdiklerini belirten Guillaume, şöyle konuştu: “Önümüzdeki yıl antibiyotik üretimine de başlayacağız. 2012 yılında 12 milyon kutuluk bir ihracat hedefimiz var. Avrupa, Asya, Kanada, Japonya, Orta Doğu, Rusya, Azerbaycan başta olmak üzere 29 ülkeye ihracat yapacağız. Başka fabrika ya da mevcut fabrikayı büyütmek gibi alternatifleri değerlendiriyoruz. Lüleburgaz fabrikamızı 2 kat büyütebiliriz.”
 
Guillaume amaçlarının iç pazarı geliştirip, Türk şirketi algısı oluşturmak olduğunu anlattı.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz da şunları dile getirdi: “Bu gibi işbirliklerinin artması gerek. Bizim artık dünyaya molekül ihraç etmemiz gerekiyor. Kendi ilacımızı kendimiz bulmalıyız. Projeden bir ürün çıkacağından çok ümitliyim. Sanofi için yeni Faz I araştırma kliniğimizi nisan ayında açacağız.”
sanofi-aventis
olivier guillaume
ilaç araştırma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir