Medimagazin logo

Lilly, Çin'de Diyabet Araştırma Merkezi açıyor

92 milyon diyabet hastasının bulunduğu Çin’de Lilly’nin desteğiyle 2011’de açılacak araştırma merkezinde yeni diyabet ilaçları üzerine çalışmalar yürütülecek.
Lilly, Çin'de Diyabet Araştırma Merkezi açıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın en büyük 10 araştırmacı ilaç şirketi arasında yer alan Eli Lilly and Company, diyabet alanında yeni ilaçlar geliştirmek ve ihtiyaç duyulan ilaçları hastaların hizmetine en kısa sürede sunabilmek amacıyla dünya çapında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.  

2011 yılında Çin’in Şangay kentinde 100 kişilik bir bilim adamı ekibinin görev yapacağı diyabet araştırma merkezi açmaya hazırlanan Lilly, merkezde, diyabet tedavisinde kullanılmak üzere yeni ilaçlar üzerinde çalışılacağını duyurdu.

Lilly Bilim ve Teknoloji Başkan Yardımcısı ve Lilly Araştırma Laboratuarları Başkanı Doktor Jan Lundberg, "Bu merkezi açmaktaki en öncelikli amacımız, Çin’de yaşayan pek çok diyabet hastasının, şimdiye kadar karşılanmamış olan tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaktır” şeklinde konuştu. Merkezi, Çin’de diyabet alanında yürüttükleri çalışmaların bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Dr. Lundberg ”Bu merkez sayesinde yenilikçi tedavilerin gerektirdiği hastalık evrelerini daha derinlemesine keşfetme ve Çin'de diyabet alanında çalışan yetenekli bilim adamlarını da yakından tanıma imkanı bulacağız” diye konuştu.
 
The New England Journal of Medicine'de yakın zamanda yayınlanan bir makaleye göre, Çin'de yaklaşık 92 milyon kişi – tüm yetişkin nüfusunun yüzde 10'u – diyabet hastası1. Bu sayının, daha uzun yaşam beklentisi, yemek alışkanlıklarındaki değişiklikler ve egzersiz yapmama gibi nedenlerle gelecek on yılda artması bekleniyor. Tedavi edilmeyen veya yetersiz tedavi edilen diyabet, felç, körlük, kalp ve damar hastalıkları, böbrek yetmezliği gibi ölümcül de olabilen çeşitli komplikasyonlara yol açabiliyor.

Lilly’nin stratejisini “ihtiyaç duyulan ilaçları ve sağlık hizmeti çözümlerini hastaların hizmetine sunmak” şeklinde özetleyen Lilly Gelişen Pazarlar İş Birimi Başkanı Jacques Tapiero Çin'de kuracakları diyabet araştırma merkezi sayesinde, diyabet hastalarının özel ihtiyaçlarına uyan yenilikçi ilaçları keşfetmelerinin mümkün olacağını belirtti.

lilly
çin'de
diyabet
araştırma
merkezi
açıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir