Medimagazin logo

ÖSYM den bir ilk, TUS Soru ve cevaplarını açıkladı

ÖSYM bu hafta sonu yapılan TUS Sınavının soru ve cevaplarını yayınlayarak bir ilke imza attı
ÖSYM den bir ilk, TUS Soru ve cevaplarını açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ÖSYM bu hafta sonu yapılan TUS Sınavının soru ve cevaplarını yayınlayarak bir ilke imza attı.


Temel-Klinik Bilimler ve Yabancı Dil Soru ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz:

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF7A2395174CFB32E15B5713C298072659


Medimagazin Aralık ayında duyurmuştu


Medimagazin yıllarca gerek haberlerinde gerekse köşelerinde TUS sorularının açıklanması gerektiğini ifade etmişti. Son olarak Medimagazin'in ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan'la yaptığı röportajda, Yarımağan, Nisan sorularının ve cevaplarının açıklanabileceğini söylemişti:

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sorularının 2006 yılında açıklanabileceği belirtildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Medimagazin’e yaptığı açıklamada, “Daha kesin karar vermiş değiliz ancak şartlar bizi soruları açıklamaya doğru zorluyor. TUS sorularını 2006 yılında açıklayabiliriz” dedi. TUS sorularını açıklamak için ÖSYM’nin tek başına karar veremeyeceğine dikkat çeken Yarımağan, bunun için YÖK ve Sağlık Bakanlığı ile de görüş birliğine varmaları gerektiğini söyledi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, yaptıkları diğer sınavların sorularını kendilerinin hazırladığını, dolayısıyla bu sınavların sorularının açıklanmasıyla ilgili daha rahat karar verebileceklerini dile getirdi.

Ancak TUS’un farklı olduğunu ifade eden Yarımağan, “Soruları hazırlayan ekiple ve Sağlık Bakanlığı ile görüşüp, soruların açıklanması yönünde görüş birliğine varmamız gerekiyor. Her sınavın bir sahibi vardır. TUS’un sahibi de üniversiteler adına YÖK veya ÜAK ile Sağlık Bakanlığı’dır. Bu nedenle soruların açıklanmasıyla ilgili karar henüz olgunlaşmadı” diye konuştu. Ünal Yarımağan, sınav sorularının bu güne kadar açıklanmama gerekçelerinin, “soruların zor hazırlanması, benzerlerinin kullanılabileceği, soru tiplerine şartlanmanın engellenmesi” olduğunu söyledi.

Medimagazin: 26 Aralık 2005
ösym
den
bir
ilk
tus
soru
ve
cevaplarını
açıkladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir